New squat – Ankara (Turkey) en/tk

ntixPCEM

Anarchists have occupied a house in Ankara, Turkey.It is thought to be the first political  squat in the city. It is called Atopya.

Twitter

More news in Turkish:
http://sosyalsavas.org/2014/05/atopya-ankara-da-isgal-evi/

——————————————————————————————-

Atopya: Ankara’ da İşgal Evi

Türkiye’deki sayılı işgal evi pratiklerinden olan ve Ankara için bir ilk olma özelliği taşıyan Atopya işgal evi mücadelesine yakın zamanda başladı.

Her şeyden önce Atopya nedir diye sorduğumuz da şunları kesinlikle söyleyebiliriz: Atopya kolektif bir kafe ya da bir kültür merkezi değil,Bunların tam aksine sistemi olabildiğince üretmeme üzerinden yeni bir varoluşu biçimini kurgulayan,herkesin gelip ortak bir mücadele örebileceği ama kimsenin başka birisi üzerinde iktidar kuramayacağı,insanların sisteme gerçek anlamda alternatif bir eylemliği üretebileceği bir deneyim Atopya işgal evi.

Atopya kendini anarşist bir bakış açısından kurguluyor ve kendi öz disiplinleri ile kaosun oluş halindeki düzeniyle kendini varlamaya çalışıyor. Herkesin mücadelenin bir yerinden tutmasına açık ama üretimsizliğin ve sistem içi öz disiplinden yoksun bir birleşimin çabasında olanları kesinlikle kendi içinde barındırmamak temel prensibi.

Anarşist bir perspektiften hayvan özgürlüğünü, ekolojik mücadeleyi ,LGBTİ mücadelesini ve sisteme alternatif olmak isteyen bütün mücadelelere dokunmak isteyen Atopya’nın temel amacı şehrin göbeğinde özgürlük mücadelesi için bir kıvılcım yakabilmek ve bu kıvılcımı şehrin birçok yerine yayabilmek. Yığınlarca teorik açıklamanın,çözümlemenin ve söylemin olduğu bir dünyada artık konuşmanın değil eylemin kendisinin hayata geçmesini savunan Atopya için yeni ilişki biçimlerini hayatın içinde yaratmanın vurgusu çok önemli çünkü Atopya anarşiyi bir mekana hapsetmenin kaygısı değil aksine bir mekandan yola çıkarak mücadelenin bütün yaşam alanlarına yaymanın derdinde.

Her şeyden önce Atopya’da sevgi üretiliyor çünkü sevginin olmadığı bir yerde hiçbir üretimin olamayacağına dair bir algıdan yola çıkıyor Atopya.

Atopya İşgal Evi için her şey çok yeni ancak Otoriter olmayan ve tek kurtuluşun anarşi olduğuna inanan bir mücadele Ankara Seyran bağlarında ilmek ilmek dokunmaya çalışıyor. Dileyen ziyaret edip anti otoriter bir ilişkilenmenin ilk tohumlarını görebilir.

Atopya; yani Foucault’un ifadesiyle “yoldan çıkmak”, insanların bir arada, dayanışma içinde oluşturdukları ve yaşattıkları mutlu gelecek tasarımları olan ütopyaların aksine, şu anda, hemen şimdi yeni bir yaşamı örgütlemenin mümkün olduğunu pratikleriyle birlikte göstermeyi amaçlar. Otorite ve hiyerarşinin olduğu her yerde tahakküm ve mantıksızlık hakimdir. Devlet ve kurumlarının, sermayenin ve onun piyasa ihtiyaçlarının karşılığı olacak biçimde üstten aşağı kurgulanmış bir doğa ve onun bir parçası olması gerekirken tam da karşısına dikilmiş insanların her gün yeniden ürettiği piyasa toplumuna karşı alternatifsiz olmadığımızı göstermek ve bu yeni yaşamı her an, her gün yeniden üretmek için dayanışmaya…

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Atopya İşgal Evi
Adres: Seyranbağları Mah.Başçavus Sok.No:10 Ankara

Atopya İşgal Evi”

Atopya İşgal Evi’nin ihtiyaç listesi
– Yatak, yastık, battaniye, vb. şeyler
– Su, yiyecek, vb.
– Mum, gaz lambası
– Mutfakla ilgili herşey (elektrik yok)
– Temizlik malzemeleri
– Pencere, kapı bulursanız..
– SİZ