ΝΕΑ

105fm-myspace

Για Εμάς

105FM
Eλεύθερα Kαι Aυτοοργανομένα
Μέσα από τα μικρόφωνα επιλέγουμε να πάρουμε θέση ενάντια στο υπάρχον, επειδή το αντιλαμβανόμαστε ως άμεση και επιτακτική ανάγκη.

Μέσα από το αυτοοργανωμένο ραδιόφωνο, επιλέγουμε να χτίσουμε τις δικές μας δομές, καταλαμβάνοντας και απελευθερώνοντας τη ραδιοφωνική συχνότητα των 105 μεγάκυκλων, χωρίς χορηγούς και άδειες, μακριά από κάθε λογική κέρδους και ανάθεσης, παίρνοντας την πληροφορία στα χέρια μας. Προτάσσοντας την ανεμπόδιστη ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ελευθερίας κάθε ατόμου, προωθούμε και στηρίζουμε την D.I.Y. κουλτούρα και πράξη, ως ένα εργαλείο αποδόμησης της καπιταλιστικής-κρατικής λογικής και ως μέσο πολιτικής προπαγάνδισης και ζύμωσης στη βάση της κοινωνίας.
Το ραδιόφωνο είναι ένα μέσο που κατεξοχήν απευθύνεται στην κοινωνία, έτσι μέσα από αυτό επιδιώκουμε την διάχυση του ριζοσπαστικού λόγου και σκέψης, υψώνοντας τις φωνές μας στα διάφορα κοινωνικοπολιτικά θέματα τοπικού, αλλά και παγκόσμιου χαρακτήρα, αντιλαμβανόμενοι/ες το μέγεθος των κοινωνικών προβλημάτων, μιας και η εξουσία δεν γνωρίζει σύνορα.
Ζώντας «στην εποχή της πληροφορίας» αντιλαμβανόμαστε ότι η ελεύθερη ενημέρωση και διάχυση της πληροφορίας είναι μείζονος σημασίας. Για αυτό το λόγο επιλέγουμε την αντιπληροφόρηση, μέσα σε μια κοινωνία αστικής παραπληροφόρησης, για να αντιπαρατεθούμε στην προσπάθεια χειραγώγησης του ατόμου και της κοινωνίας
από τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης.
Διοχετεύουμε την πληροφορία με έναν ελεύθερο και αδιαμεσολάβητο τρόπο, τέτοιο ώστε να ακούγονται οι φωνές και τα προτάγματα των από τα κάτω, αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα κριτικής και ανάλυσης για την όποια κατάσταση επικρατεί. Έτσι σπάμε το μονοπώλιο της πληροφορίας από τα καθεστωτικά, που χρησιμοποιούν την είδηση για την αναπαραγωγή του υπάρχοντος κοινωνικοπολιτικού συστήματος, διατηρώντας έτσι την ύπαρξή τους.
Είμαστε ένα πολύμορφο εγχείρημα, όπου το κάθε άτομο διατηρεί την δικιά του πολιτική ταυτότητα και δράση. Λειτουργούμε ατομικά, αλλά και συλλογικά στη βάση της κοινωνίας. Προτάσσουμε την ομοφωνία ως τον συλλογικό τρόπο λήψης των αποφάσεων μέσα στο σταθμό, λειτουργώντας αντιιεραρχικά και οριζόντια, ενάντια σε κάθε εξουσία, ρατσισμό, σπισισμό, εθνικισμό και σεξισμό.
Επιδιώκουμε την διάχυση των ριζοσπαστικών ιδεών και προταγμάτων.
Σπάμε την υπάρχουσα σχέση πομπού-δέκτη, κάνουμε τις φωνές μας όπλο για την κατάκτηση της ελευθερίας.
Είναι η μελωδία της οργής που μας ενώνει…
105FM

http://www.105fm.org/node/332