Συγγενείς-Φίλοι κρατουμένων : Ενημέρωση από την παρουσίαση του βιβλίου της Α. Τσάκαλου «Το γέλιο του νερού»

10628426_10207751481290275_7839582167966475951_n    csbk1pmxaaesrze

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

Την Παρασκευή 23/10 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη Α.Σ.Ο.Ε.Ε. η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Αθηνάς Τσάκαλου «Το γέλιο του νερού» .

Αναπόφευκτα η εκδήλωση αποτέλεσε και ένα πολιτικό γεγονός, καθώς αναδείχτηκε η αιτία της απουσίας τόσο της Αθηνάς Τσάκαλου όσο και της Εύης Στατήρη, συζύγου του γιού της Γ.Τσάκαλου, λόγω της εκδικητικής επιβολής των περιοριστικών μέτρων που τους έχουν επιβληθεί.

Στην εκδήλωση παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, καθώς έβρεχε ασταμάτητα και το απίστευτο μποτιλιάρισμα λόγω των αποκλεισμένων δρόμων που είχαν πραγματοποιήσει για την επίσκεψη Ολάντ , η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή. Περισσότερα από 120 άτομα, προσήλθαν και γέμισαν το αμφιθέατρο Γ’ της ΑΣΟΕΕ αλλά και τους εξωτερικούς διαδρόμους της σχολής.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον λογοτέχνη –εκδότη Σαμψών Ρακά.

Στη συνέχεια υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τη συγγραφέα Αθηνά Τσάκαλου και ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Ευη Στατήρη, η οποία απάντησε και σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Διαβάστηκαν μηνύματα από τη συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη και από τον αγωνιστή-κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα

Ακόμη διαβάστηκε το γράμμα διαμαρτυρίας που δημοσίευσε σαν κρατούμενη συγγενής η Μαρία Θεοφίλου που χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, βρίσκεται προφυλακισμένη, αφήνοντας τα 2 νήπια παιδιά της, στη τύχη τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους, που υπογράμμισαν την έντονα συγκινησιακή φόρτιση που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στα μεσοδιαστήματα της παρουσίασης διαβάζονταν αποσπάσματα από το έργο της Αθηνάς Τσάκαλου, ενώ προβάλλονταν σχετικές φωτογραφίες και ακούγονταν μουσικά θέματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί συγγενείς κρατουμένων αγωνιστών, γνωστοί αγωνιστές, λογοτέχνες και μέλη εγχειρημάτων αντιπληροφόρησης.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν τη συλλογικότητά μας, σε θέματα τεχνικά αλλά και στο δρόμο, που χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Σε πανό που ήταν αναρτημένο πίσω από τους ομιλητές ήταν γραμμένο το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμψε η εκδήλωση και ήταν: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

Για μας τους «Συγγενείς-Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών» , ο αγώνας θα συνεχιστεί για την :

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ.
«Συγγενείς-Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»

Στάλθηκε στην mpalothia

Η τηλεφωνική παρέμβαση της Αθηνάς Τσάκαλου

Το κείμενο του Δημήτρη Κουφοντίνα

Φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση

https://mpalothia.wordpress.com/2015/10/25/%cf%83%ce%b1%ce%ba%cf%84%cf%87-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ad%ce%bc%cf%80%cf%84%ce%b7-2910-1800-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%80%ce%b1/