Κυκλοφορεί το 9ο φύλλο της αναρχικής εφημερίδας ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ.

10γκιλοτινα

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!
Να ΄μαστε και πάλι λοιπόν αντιμέτωποι με  το αδιανόητο. Όλοι οι μέτοχοι στην παρασιτική κλίκα ενός καθεστώτος επιβολής δεν χάνουν ευκαιρία να διαλαλούν την ένταση της επέλασης τους πάνω στην κοινωνία, από κει και πέρα το εγκληματικό τους έργο το βλέπουμε καθημερινά να διαδραματίζεται εναντίων όλων μας και στον καθένα ξεχωριστά.

Από το Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου ως τον Αχελώο και από την αγχόνη μιας αιχμάλωτης καθημερινότητας έως τον εξανδραποδισμό της κοινωνίας που βλέπουμε να συμβαίνει, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ολοκληρωτική επίθεση με σκοπό τον αφανισμό κάθε ψήγματος ελευθερίας και αυτοακαθορισμού μέσα στην πραγματικότητα που μας επιβάλουν. Ένα καθεστώς περιφράξεων και ληστείας που βασίζεται στον τρόμο. Εκεί είναι το κέντρο κάθε ζητήματος. Εκεί και η λύση κάθε προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Στην καθολική ανατροπή του έλεγχου και της αιχμαλωσίας που επιβάλουν στις κοινωνίες οι εξουσιαστές και στην αυτοδιάθεση τους. Έργο που δεν περιμένει ειδικούς για να ξεκινήσει και επίσημες εξαγγελίες αφού έχει γεννηθεί μέσα από την ίδια την εκμετάλλευση και την καταπίεση και υπάρχει ανεξάρτητα από εμάς. Έργο στο οποίο όλοι διαλέγουμε ρόλο στην καθημερινότητα- στο εδώ και τώρα. Και το δίλημμα είναι σαφές: ή με τους εξεγερμένους ή με τους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους. Κάθε φιλολογία καθαρότητας ή αποστασιοποίησης από τον πόλεμο αυτόν, θέλει την απομόνωση τη διαστρέβλωση και τη διάσπαση στον αγώνα των ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελευθερία ανεξάρτητα από το αν παρουσιάζεται ως μέρος του.
Όλες οι άλλες λύσεις –που προβάλλονται ως τέτοιες- υπάρχουν για να έχουν δουλεία οι τσαρλατάνοι της πολιτικής. Αυτοί που αποτελούν μέρος του καθεστωτικού μηχανισμού προπαγάνδας και κατασκευής πραγματικότητας. Είναι αδιανόητο να πιστέψουμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν από αυτούς που τα δημιούργησαν και τα διαιωνίζουν επί σκοπού. Όπως επίσης είναι αδιανόητο να σκοτώνεις τις πραγματικές προοπτικές του σήμερα για ένα καλύτερο (και πιο οργανωμένο) αύριο. Αδιανόητο αλλά και πραγματικό στο βαθμό του Περισσού και των παραμάγαζων.
Όσοι έχουμε την πεποίθηση ότι μόνο μέσα από τις νίκες μας στον αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο θα προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο και ότι αυτό είναι μια διαδικασία που πρέπει να ξεκινήσει από χτες,  θα βρισκόμαστε σε όλα τα μέτωπα αγώνα που στέκονται με αξιοπρέπεια επιδιώκοντας τη δικτύωση των αγωνιστών και την αυτοοργάνωση του επαναστατικού αγώνα, συνδέοντας όλα τα επιμέρους κομμάτια της αντίστασης σε ένα κοινό σχέδιο ξεπεράσματος της …κρίσης.
Έτσι και στον Αχελώο είμαστε παρόν επιδιώκοντας την ενότητα στον αγώνα όλων όσοι θίγονται από το κράτος και το κεφάλαιο. Υπερασπιζόμαστε το δίκιο όσων επιλέγουν να αγωνιστούν με αξιοπρέπεια και διευρύνουμε τον αγώνα τους σε κάθε τόπο και χρόνο όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία και τις επιταγές της.
Μέχρι την τελική νίκη!
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2013 * ΤΕΥΧΟΣ 9 * ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο πολιτισμός της μόλυνσης δεν καθαρίζεται, ανατρέπεται!
Να μην εκτραπεί ο Αχελώος στα χέρια τους. Να εκτρέψουμε κάθε μέσο, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.
Ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου ποταμού.
Εκτροπή Αχελώου: βιβλικές παραδοχές ολοκλήρωσης των έργων.
Επανασυνδέσεις ρεύματος σε Άρτα, Αμφιλοχία, Αγρίνιο.
Κατασχέσεις – πλειστηριασμοί ακινήτων και ένταση της κοινωνικής σφαγής.
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο ΒΙΟ.ΜΕ (Θες/νικη) σε Άρτα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι.
Έκλεισε η sisa hellas στο Αγρίνιο.
Επίθεση φασιστών στην κατάληψη Βαλβείου στο Μεσολόγγι.
Οι εργολάβοι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου (ΚΚΕ) στο πλάι των εργολάβων του πάρκου.
Από τους απεργοσπάστες ως τους στρατευμένους τεχνοκράτες ο χαφιεδισμός είναι η μικρογραφία της δημοκρατίας.
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους της Πάτρας …και παντού.
Για τα γεγονότα έξω από την κατάληψη Μαραγκοπούλειο και την κοινή επίθεση μπάτσων και ναζί. (Πάτρα)
Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο, αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό.
Με αφορμή τη συμπλοκή αριστερών και χρυσαυγιτών σε εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των ποντίων στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου.
Οι φασίστες θα συντριβούν μέσα από τις κοινωνικές-ταξικές αντιστάσεις που αναπτύσσονται.
Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία σχετικά με την Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα στον Αχελώο.
Περί καπελωμάτων, τοπικισμών και άλλων μεγαλοιδεαλιστικών δαιμονίων.
Αλληλεγγύη σε όποιον αγωνίζεται ή εξεγείρεται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.
Περί δικαιοσύνης και ελευθερίας ή αλλιώς και μέσα κι έξω φυλακή.
Την υπόθεση της πολιτικής συμφωνίας (οργάνωσης) των αναρχικών θα τη λύσουν οι αναρχικοί, διαφορετικά θα το φέρει ο …πελαργός.
ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
le_guillotine@hotmail.com / leguilotine.blogspot.gr
και στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου καθημερινά από τις 7 το απόγευμα.