Benefiční kompilace na podporu Kostase Sakkase

sakkas-comp

sakkas-comp2

Kostas Sakkas je řecký anarchista, který byl zatčen v prosinci 2010 a od té doby je držen ve vazbě. Původně byl obviněn z členství v neznáme teroristické organizaci a držení palných zbraní, posléze byl obviněn z členství v Konspiraci ohnivých buněk (Conspiracy of cells of fire), ač to on i tato organizace popírají.
Maximální období, po které může být obviněný v Řecku držen ve vazbě, je 18 měsíců, což znamená, že Kostas již měl být propuštěn, nebo odsouzen. Soud v Aténách ale rozhodl o dalším prodloužení vazby. Kostas zahájil 4. června 2013 hladovku na protest proti svému nezákonnému zadržování. Po sérii demonstrací a akcí na jeho podporu soud konečně 11. července rozhodl, že Kostas může být propuštěn na kauci. Nesmí však opustit region, být v kontaktu s dalšími obviněnými, musí se hlásit jednou týdně na policejní stanici a hlavě musí složit kauci 30000 Eur. Dokud nebude složena kauce, Kostas zůstane ve vazbě. Z tohoto důvodu byla zahájena mezinárodní sbírka, v jejímž rámci byly vydány 2 kompilace. Obě obsahují 50 kapel a jsou ke stažení za cenu, kterou si sami určíte,veškerý výtěžek jde přímo na podporu Kostase.

Více o případu Kostase Sakkase ZDE.

Pro stáhnutí / poslech / přispění klikej na obrázek alba:

 

http://anarchistblackcross.cz/?p=1285

Benefiční CD E.D.A.E. na podporu ABC

obalka_CD_2

Kapela E.D.A.E hrající hc-punk s texty o antifašismu, squattingu, proti válce a lidské bídě vydala CD s názvem „Příliš mnoho slov a málo času„, na kterém najdete celkem třináct songů včetně legendárního coveru od kapely Heartline (Chcípni uvnitř). Nahrávka obsahuje booklet s texty a jejich překlady do angličtiny, informační leták a samolepku ABC. Nahrávka je benefiční pro Anarchistický černý kříž a dá se pořídit za 50 Kč v distru xbastax.cz nebo přímo u kapely.

Děkujeme skupině E.D.A.E za podporu ABC a zájem o naši činnost.

http://bandzone.cz/edae

 

http://anarchistblackcross.cz/?p=1279