Παρέμβαση και κείμενο αλληλεγγύης στον 105FM

IMG_20141025_184237_1

pani_105_fm_1
 

 

Ως δράση αλληλεγγύης ενάντια στη συνεχιζόμενη καταστολή που δέχεται ο αυτοοργανωμένος ραδιοφωνικός σταθμός στη Μυτιλήνη 105fm, αναρτήσαμε πανό στην Καμάρα.

Παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο από τη συλλογικότητα μας.

Στις 28/4/2014, στην πόλη της Μυτιλήνης, μετά από καταγγελία του ΕΣΡ και του ΕΕΤΤ και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου εισέβαλλε στο χώρο της κεραίας του αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου 105fm καταστρέφοντας την υποδομή των FM.
Η άμεση, τότε, αντίδραση των συντρόφων, συντέλεσε στην αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σταθμού με επανατοποθέτηση της κεραίας στις 7/5.

Λίγους μήνες αργότερα, στις 18/10, το σκηνικό επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά με κατάσχεση του πομπού του σταθμού από τις πρυτανικές αρχές, με πρόφαση για άλλη μια φορά το εν λόγω έγγραφο του ΕΕΤΤ, καθώς και την «παρεμπόδιση» των συχνοτήτων του παρακείμενου αεροδρομίου.

Η στοχοποίηση του σταθμού μέσω των συνεχών επιθέσεων στις υποδομές του, δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά συνιστά ευθέως την προσπάθεια καταστολής της ελεύθερης έκφρασης και του αντικαθεστωτικού λόγου που προάγει.

Σήμερα στον ελλαδικό χώρο αλλά και παγκοσμίως δρα μια ευρεία γκάμα αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων (έντυπα, ραδιόφωνα, site, εκδόσεις κ.α.) τα οποία συνθέτουν το μωσαϊκό της αντικαθεστωτικής αντιπληροφόρησης. Λειτουργώντας αντί-ιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα, αυτοοργανωμένα, αντί-εμπορευματικά, τα εγχειρήματα αυτά όπως και ο 105fm μπαίνουν στο στόχαστρο της καταστολής καθώς έρχονται σε ρήξη με τον κυρίαρχο λόγο και την κρατική προπαγάνδα.

Έχοντας βιώσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν ( Radio-Revolt, Indymedia, 98fm, Ράδιο-Κατάληψη) οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του κράτους στις υλικοτεχνικές υποδομές τέτοιων μέσων δεν αποδείχτηκαν ικανές να αναστείλουν την λειτουργία των εγχειρημάτων και να φιμώσουν την διάχυση του ανατρεπτικού λόγου. Αντίθετα, εν μέσω του κοινωνικού πολέμου που εντείνεται, νέα μέσα αντιπληροφόρησης ξεπηδούν ενισχύοντας τις φωνές όσων αντιστέκονται, εξεγείρονται, επαναστατούν.

Εμείς απ” την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον 105fm και δυναμώνουμε την δράση μας απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιβολής της εξουσίας.

ΟΣΟ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ 105FM

RADIO REVOLT – Κάνε τη φωνή σου όπλο! – See more at: http://www.social-revolution.gr/2014/10/105fm.html#more

Αγρίνιο: Κάτω τα ξερά σας από τον 105 FM και την ελεύθερη ραδιοφωνία

Ο αυτοοργανωμένος ραδιοφωνικός σταθμός της Μυτιλήνης 105 FM αποτελεί άλλη μια ελεύθερη φωνή αντίστασης που στέκεται ενάντια στα προτάγματα του κυριάρχου καθεστώτος και των κυρίαρχων media παρέχοντας ταυτόχρονα αντιπληροφόρηση και ενημέρωση αδιαμεσολάβητα, αντι-ιεραρχικά και αντιεμπορευματικά. Ο αντικαθεστωτικός λοιπόν λόγος του αυτοοργανωμένου ραδιοφωνικού εγχειρήματος του 105 FM και η γενικότερη του στάση αποτελεί αγκάθι στα πλευρά του καθεστωτικού μηχανισμού με αποτέλεσμα το καθεστώς να επιστρατεύει όλα τα διαθέσιμα όπλα του προκειμένου να καταστείλει άλλη μια ελεύθερη φωνή στα πλαίσια μια γενικευμένης και στοχευμένης εκστρατείας φίμωσης του ελεύθερου λόγου και καταστολής του κόσμου και των εγχειρημάτων που συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.
Πιο συγκεκριμένα στις 28/04/2014, στην πόλη της Μυτιλήνης, μετά από καταγγελία του ΕΣΡ και του ΕΕΤΤ και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου εισέβαλλε στο χώρο που βρισκόνταν η κεραία του σταθμού προκαλώντας. Οι σύντροφοι δεν έκαναν ούτε βήμα πίσω αντέδρασαν άμεσα και επανέφεραν το σταθμό στην ομαλή λειτουργία του προχωρώντας στην επανατοποθέτηση της κεραίας στις 07/05/14. Σαν να μην έφτανε η πρώτη αυτή απόπειρα καταστολής ακολούθησε και δεύτερη. Πιο συγκεκριμένα λίγους μήνες αργότερα, στις 18/10, το σκηνικό επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά με κατάσχεση του πομπού του σταθμού από τις πρυτανικές αρχές, με πρόφαση για άλλη μια φορά το εν λόγω έγγραφο του ΕΕΤΤ, καθώς και την υποτιθέμενη «παρεμπόδιση» των συχνοτήτων του αεροδρομίου της περιοχής.

Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν, η καταστολή από τη πλευρά της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας είναι γενικευμένη και στοχευμένη. Παρόμοια κρούσματα καταστολής έχουν δεχτεί κατά καιρούς και άλλα αυτοοργανωμένα ραδιοφωνικά εγχειρήματα όπως το Ράδιο Κατάληψη, το Radio-Revolt, ο 98FM ενώ ας μη ξεχνάμε πως και η Ραδιουργία FM έχει βρεθεί στο στόχαστρο δεχόμενη στη προκειμένη περίπτωση μήνυση κατά αγνώστων από το ΕΕΤΤ. Και δεν είναι μόνο τα ραδιόφωνα που δέχονται την επίθεση του καθεστώτος άλλα και άλλα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης και αντίστασης όπως το indymedia, οι καταλήψεις και γενικότερα ο κόσμος του αγώνα.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αυτοοργανωμένο ραδιοφωνικό σταθμό της Μυτιλήνης, τον 105 FM κάτι το οποίο δημοσιοποιήσαμε και στη τοπική κοινωνία αναρτώντας πανό αλληλεγγύης στον προάυλιο χώρο της πανεπιστημιακής σχολής του Αγρινίου μέσα στην οποία στεγάζεται η ελεύθερη φωνή της Ραδιουργίας FM.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 105 FM ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ KAI ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

Ραδιουργία 87.7 FM Αγρίνιο
– See more at: http://www.social-revolution.gr/2014/10/105-fm.html#more