Γκρεμίζοντας τα τείχη που μας χωρίζουν – Έκδοση 2η: 2 Θεματικές συνεντεύξεις του Χρήστου Τσάκαλου στον 105FM

2nd.pamphlet.cover

Η συγκεκριμένη μπροσούρα περιέχει τις δύο απομαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις του συντρόφου Χρήστου Τσάκαλου, στο ελεύθερο αυτοοργανωμένο ραδιόφωνο της Μυτιλήνης, 105FM [1, 2].

Η πρώτη συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκπομπής «Αντίλογος της Καρμανιόλας», στις 17/11/2013. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο σύντροφος τοποθετήθηκε για ζητήματα της επικαιρότητας, όπως οι μπούκες των ΕΚΑΜ στις φυλακές Κορυδαλλού, η δολοφονία των δύο ναζί στο Ν. Ηράκλειο και η μετέπειτα φαντασμαγορική δίωξη σε βάρος των χρυσαυγιτών, η θεωρία των δύο άκρων που πρωτοστατούσε στις αναλύσεις εκείνης της περιόδου, αλλά και για ζητήματα που αφορούν ευρύτερες θεματικές, όπως το DNA ως ενοχοποιητικό στοιχείο στη δίκη της οργάνωσης και γενικότερα, τη λειτουργία των μέσων αντιπληροφόρησης, την αντικονομική στάση, την τεχνολογία ως πεδίο της αναρχικής κριτικής, καθώς και το ζήτημα της ανάληψης ευθύνης.

Στο ίδιο στυλ κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις της δεύτερης συνέντευξης (28/2/2014), με το σύντροφο να μιλάει για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού και το δημοσιογραφικό πανηγύρι που στήθηκε με αφορμή την τελευταία, για την παρουσία της ΣΠΦ εντός φυλακών, τις εσωτερικές διενέξεις που προκύπτουν κατά καιρούς ανάμεσα σε αναρχικούς κρατούμενους, το σαμποτάζ στα προιόντα της εταιρείας NESTLE από τη FAI/IRF Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο – Πυρήνας Nico­la και Alfredo, στα πλαίσια του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις», τη φυλακή ως πεδίο συνέχισης του αναρχικού αγώνα, τη FAI/IRF και τη Νέα Αναρχία, καθώς και την αντικοινωνιστική και την αντιπολιτισμική τάση του αναρχικού ρεύματος. Επιπλέον, ο σύντροφος απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις ακροατών, και στην 1η αλλά και στη 2η συνέντευξη.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως και οι δύο συνεντεύξεις, με έμφαση στην πρώτη, λόγω συγκυριών, πραγματοποιήθηκαν σε απευθείας σύνδεση με ορισμένους από τους χειρότερους λακέδες του εγχώριου αστυνομικού ρεπορτάζ (Βασίλης Λαμπρόπουλος [Εφημερίδα «Το Βήμα»], Γιώργος Καραϊβάζ [bloko.gr]), οι οποίοι, καθώς φαίνεται, θέλησαν να συμβάλλουν στο δύσκολο έργο της αναρχικής διάχυσης και αντιπληροφόρησης και αναπαρήγαγαν, σε άρθρα τους, αποσπάσματα της συνέντευξης. Μαζί μ’αυτούς και διάφορα άλλα ναζιστικά σκουλήκια, όπως ο Χρήστος Παππάς, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος «καταδίκασε», μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, τις δηλώσεις του συντρόφου.

Θεωρούμε χρέος μας κι εμείς από τη μεριά μας, να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους αυτούς για τη συνεισφορά τους, με τη θερμή παράκληση, την επόμενη φορά που θα μπούν στη διαδικασία της απομαγνητοφώνησης των συνεντεύξεων, να δημοσιεύσουν ολόκληρα τα κείμενα για να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο.