Συγκεντρωτικό δράσεων αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Ν. Ρωμανό- Η Κωστάρη-Γ. Μιχαηλίδη (μέρος 8ο)

afisaromanokostari

Κείμενο αλληλεγγύης του Κ. Γουρνά στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό

Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό

Το σύγχρονο τοτέμ της ακροδεξιάς αφήγησης που επικυριαρχεί σήμερα στον πολιτικό βίο είναι η επίκληση της νομιμότητας. Η πολιτική ελίτ που κυβερνά έχει σε όλες τις εκφάνσεις της – σαμαρικοί νέοσυντηρητικοί, ορκισμένοι νεοφιλελεύθεροι, λαϊκή δεξιά, εκσυγχρονιστές πασόκοι- οχυρωθεί ιδεολογικά πίσω από ένα μέτωπο κατά της “ανομίας”. Ένα μέτωπο που δημιουργήθηκε με μόνο ένα σκοπό: να εφαρμόσει το πιο εγκληματικό, το πιο καταστροφικό οικονομικό πρόγραμμα στην ιστορία του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, να εξασφαλίσει την επέλαση του ιδιωτικού κεφαλαίου σε κάθε πτυχή της κοινωνικής δραστηριότητας και να τρομοκρατήσει τον πληθυσμό καταστέλλοντας κάθε κοινωνική διαμαρτυρία και αντίσταση. Να εγκαθιδρύσει ένα διαρκές καθεστώς έκτακτης ανάγκης, συνυφασμένο με τη διακυβέρνηση του κράτους, που θα προσδένει το μέλλον του ελληνικού λαού στις ορέξεις της Τρόικας, των χρηματοπιστωτικών αγορών και των βόρειο-ευρωπαϊκών πολιτικών κέντρων.

(Για το υπόλοιπο κείμενο πατήστε το link στον τίτλο)

Κρατούμενοι Φυλακών Αυλώνας : Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Νίκου Ρωμανού

Ένας μαθητής, ένας συγκρατούμενος, ένας φίλος τηρεί τους τύπους και τους κανόνες και ας μην τους συμμερίζεται.

Μα η τυπικότητα στις υποχρεώσεις του δεν επιφέρει την αντίστοιχη τυπική αναγνώριση από την πολιτεία. Ακόμα περιμένει…

Ο μαθητής, ο συγκρατούμενος, ο φίλος μου ο Νίκος που πέτυχε στις πανελλήνιες.

Τι το ήθελες ρε Νίκο; Η παράσταση άρχισε.

Ένας υπουργός ήρθε να σε βραβεύσει και ο πρόεδρος της δημοκρατίας σε προσκάλεσε για να σε τιμήσει. Μια ολόκληρη κοινωνία βρήκε άλλοθι και έκρυψε την δική της ενοχή. Εξύμνησε την επιτυχία σου ως επιτυχία της παιδείας μέσα στο σωφρονιστικό σύστημα. Ένα προσωπείο υψώθηκε. Έπεισε κάποιους ανυποψίαστους.

(Για το υπόλοιπο κείμενο πατήστε το link στον τίτλο)

Θεσσαλονίκη : Μικροφωνική αλληλεγγύης για τις απεργίες πείνας στην Καλαμαριά

Σήμερα, 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς συγκέντρωση-μικροφωνική αλληλεγγύης για τις απεργίες πείνας των αναρχικών συντρόφων Ν. Ρωμανού (από 10/11) , Γ. Μιχαηλίδη (από 17/11) και του αγωνιστή Η. Κωστάρη (από 28/10).

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν 40 σύντροφοι και συντρόφισσες, ενώ αναρτήθηκαν πανό, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και η περιοχή αφισοκολλήθηκε.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΩΣΤΑΡΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

Θεσσαλονίκη : Αφίσα για τους απεργούς πείνας Ν.Ρωμανό και Η.Κωστάρη