Καμμία αθώωση – αναστολή για τους βασανιστές της Σαλαμίνας

orma-1476-x-2067

ΚΑΜΙΑ ΑΘΩΩΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Το τελευταίο διάστημα δίνονται ανησυχητικά μηνύματα από την «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία. Ανάμεσα στους πανηγυρισμούς για την «πρώτη φορά αριστερά» και τις έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, το δικαστικό σώμα δίνει το δικό τόνο για την αντιμετώπιση των συρφετού του αστικού μπλοκ.

Αρχές Μάρτη μετατρέπει το κατηγορητήριο για την επίθεση Κασιδιάρη στην Κανέλλη ώστε να παραγραφεί το αδίκημα.
Τέλη Μάρτη οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά καταδικάστηκαν είτε με αναστολή είτε με εξαγορά ποινής.
Αρχές Απρίλη οι δυο μπάτσοι που βασάνισαν και άφησαν κρατούμενο φυτό, καταδικάστηκαν μεν σε 8 χρόνια για κακουργήματα, αλλά η έφεση τους είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και αφέθηκαν ελεύθεροι.
2 μέρες αργότερα η συμμορία των «Χωριάτικων Φούρνων» καταδικάστηκε για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και trafficking σε πάνω από 10 χρόνια φυλάκιση ο καθένας αλλά και σε αυτούς η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα στην εκτέλεση της ποινής και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις – Τέσσερα πανομοιότυπα αποτελέσματα.

Τυπικά και στις τέσσερις υποθέσεις οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν. Όμως με πλάγιους νομικούς τρόπους οι καταδικασμένοι τραμπούκοι και βασανιστές δεν έχουν εκτίσει ούτε μια μέρα φυλακή. Το κοινό τους χαρακτηριστικό: Ήταν μπάτσοι – φασιστές και αφεντικά! Αν ήταν τίποτα φτωχοδιάβολοι, μετανάστες, αν ήταν απλοί εργαζόμενοι ή διαδηλωτές για πολύ μικρότερα αδικήματα θα είχαν προφυλακιστεί διαπομπευτεί και καταδικαστεί στις μέγιστες των ποινών φορτωμένοι με ένα σωρό αδικήματα. Ποια θα ήταν άραγε η απόφαση της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» αν ένας κρατούμενος βασάνιζε και άφηνε φυτό έναν μπάτσο;

Την Τετάρτη 27 Μάη συνεχίζεται η δική των βασανιστών του Ουαλίντ Ταλέμπ. Μέχρι τώρα ο Σγούρδας και τα τσιράκια του που βασάνισαν άγρια έναν εργαζόμενο τους στη Σαλαμίνα, δεν έχουν καν προφυλακιστεί και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Πρέπει να γίνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως απόφαση αθώωσης είτε άμεσης είτε δια της πλαγίας οδού, θα θεωρεί πρόκληση προς αντιφασιστικό και ταξικό κίνημα.

Η απόφαση για τον Ουαλίντ δε λύνει το μεταναστευτικό ή φασιστικό πρόβλημα. Θα είναι, όμως, ένα δείγμα για το πόσο ξεδιάντροπα (ή όχι) συντάσσεται η αστική δικαιοσύνη με τα αφεντικά της.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον ΟΥΑΛΙΝΤ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΗ 9πμ

Καμμία αθώωση – αναστολή για τους βασανιστές της Σαλαμίνας