1 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

poreia_4_iulh

Το τελευταίο διάστημα δίνονται ανησυχητικά μηνύματα «ανεξαρτησίας» από τα δικαστικά και αστυνομικά κέντρα εξουσίας. Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τις «μεγάλες» της κεντρικοπολιτικές αποφάσεις, οι μπάτσοι και οι δικαστές δίνουν το δικό τους πολιτικό τόνο.

Η αστυνομία έχει αναλάβει ξανά πλήρη δράση απέναντι στους μετανάστες. Οι σκούπες και το στοίβαγμά τους στα κολαστήρια των κέντρων κράτησης έχει ξαναγίνει ρουτίνα. Οι μεγαλόπρεπες διακηρύξεις για το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Έτσι οι μπάτσοι ξαναθυμήθηκαν τους κλασσικούς τους συμμάχους. Το συντονισμένο πέσιμο ένστολων φασιστών με τα χρυσαυγίτικα σκουπίδια στη μοτοπορεία για τα ΕΛΠΕ της 13ης Ιούνη, ανοίγει ξανά μια νέα περίοδο αγαστής συνεργασίας τους.

Τα δικαστήρια έχουν βρει ένα νέο τρόπο απελευθέρωσης καταδικασμένων αφεντικών –μπάτσων και φασιστών δια της «αναστολής εκτέλεσης ποινής».

  • Αρχές Μάρτη μετατρέπει το κατηγορητήριο για την επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλλη ώστε να παραγραφεί το αδίκημα
  • Τέλη Μάρτη οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν στην Αντιναζιστική Πειραιά καταδικάστηκαν είτε με αναστολή είτε με εξαγορά ποινής.
  • Αρχές Απρίλη οι δυο μπάτσοι που βασάνισαν και άφησαν κρατούμενο φυτό, καταδικάστηκαν μεν σε 8 χρόνια για κακουργήματα, αλλά η έφεση τους είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.
  • 2 μέρες αργότερα η συμμορία των «Χωριάτικων Φούρνων» καταδικάστηκε για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και trafficking σε πάνω από 10 χρόνια φυλάκιση ο καθένας αλλά και σε αυτούς η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα στην εκτέλεση της ποινής.

Τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις – Τέσσερα πανομοιότυπα αποτελέσματα.

Τυπικά και στις τέσσερις υποθέσεις οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν. Όμως με πλάγιους νομικούς τρόπους οι καταδικασμένοι τραμπούκοι δεν έχουν εκτίσει ούτε μια μέρα φυλακή. Αν ήταν τίποτα φτωχοδιάβολοι, μετανάστες, αν ήταν απλοί εργαζόμενοι ή διαδηλωτές για μικρότερα αδικήματα θα είχαν φυλακιστεί και διαπομπευτεί.

Αλλά και σε εκκρεμείς δίκες η δικαστική έδρα θυμίζει τις καλύτερες μέρες του παραδικαστικού κυκλώματος: Στη δίκη της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να αποβάλλουν την πολιτική αγωγή, οι αντιφασίστες της Πανόρμου λοιδορούνται και εξομοιώνονται με τα αποβράσματα των Αυτόνομων Εθνικιστών που εκπροσωπούνται από Φαήλο Κρανιδιώτη, ενώ επιχειρείται (χωρίς αποτέλεσμα) αναψηλάφηση της δίκης αθωωμένου από Εφετείο αντιφασίστα στα Γιαννιτσά από Ειρηνοδικείο!

Είναι φανερό, πλέον, πως βασικοί πυλώνες του αστικού μπλοκ εξουσίας επιχειρούν να «παίξουν» το δικό τους παιχνίδι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Χάρις αυτούς, οι φασίστες ευκολύνονται και ξαναπαίρνουν θέση ανασύνταξης. Οι «κοινωνικοπολιτικές» παρεμβάσεις της Χ.Α. σε ΟΛΠ – Πέραμα και «πλειστηριασμούς», πάνε χέρι-με-χέρι με τις βομβιστικές επιθέσεις σε στέκια και «μεμονωμένες» επιθέσεις σε μετανάστες σε περιοχές της Αθήνας.

Η στρατηγική της θεσμικής αντιμετώπισης των φασιστών κινδυνεύει να γυρίσει μπούμερανγκ στο αντιφασιστικό κίνημα. Όχι άλλη αναμονή! Όχι άλλη ταχτική «ώριμου φρούτου»! Το αυγό του φιδιού έχει γεννήσει εδώ και χρόνια με τον Αγ. Παντελήμονα, την Αχαρνών και τη δολοφονία Φύσσα! Να διαλύσουμε σήμερα κιόλας τις φωλιές τους πριν να είναι πολύ αργά…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον ΟΥΑΛΙΝΤ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ 9πμ

Αθήνα, 15 Ιούνη 2015

ormantifa.wordpress.com