Musta Pispala 9th-12th of July 2015

demojulkka_mini     juliste13mini

mustapispala.net

ANARCHIST COUNTER CULTURE FESTIVAL

10-12 JULY 2015, TAMPERE, FINLAND

*****************************************************

OPEN CALL FOR WORKSHOPS, DISCUSSION TOPICS, VOLUNTEERS, YOU!

This year counter culture festival Musta Pispala celebrates it’s 10
years anniversary. Festival events will be held again around Pispala
neighborhood in Tampere, Finland. We are already working hard planning
the program. What would you like to see and experience during this
year’s festival? If you want to hold a work shop or suggest other
program please be in touch ASAP and send your ideas and workshop
descriptions to info at mustapispala dot net. This year we are
especially interested in environmental themed discussion topics and
workshops, but do suggest if you have any other ideas and themes as
well!

You are also more than welcome to participate in organizing the
festival! We need all kinds of skilled people and helping hands during
the festival and also prior to it. If you want to help do contact us by
sending e-mail or coming to our meetings. Schedules for meetings can be
found from mustapispala.net and the calendar of Takku (takku.net).

Note! Please do tell, if you need accommodation or if there are travel
costs or material costs for the workshop that we could help with. Also
please send a clear and short description about your discussion topic /
workshop, this text will be used in the program leaflet.

On the second weekend of July we are organizing the anarchist counterculture festival, Musta Pispala, in Pispala, Tampere, Finland. Musta Pispala was organized for the first time ten years ago and it’s idea is to bring local activist and people from all over the world together to learn and share anarchist thoughts and practices and to have good time in the beautiful neighbourhood of Pispala.

The weekend kicks off early on Thursday 9th with a demonstration against gentrification. The assembly is at the central square, Keskustori,  at 5 PM, from where we are marching towards the no-age-limit opening party. On Friday we start our program, which includes various workgroups, discussions, gigs at Vastavirta club, the afterparties, informal hang outs, record-and-book-fairs and a football tournament.

Musta Pispala 10.-12. heinäkuuta 2015

Anarkistinen vastakulttuurifestivaali Musta Pispala järjestetään Tampereen Pispalassa heinäkuun toisena viikonloppuna 10.-12.7.2015. 10 vuotta sitten ensimmäistä kertaa järjestetty Musta Pispala jatkaa paikallisen vastakulttuurin luomista tuoden paikallisia toimijoita ja ihmisiä ympäri maailmaa yhteen.

Viikonloppuun otetaan varaslähtö gentrifikaatoon vastaisella mielenosoituksella. Musta paraati kokoontuu Keskustorilla torstaina 9.7. kello 17:00, josta siirrytään mielenosoituskulkueena kohti festivaalin ikärajattomia aloitusbileitä. Perjantaina alkavan varsinaisen festivaalin ohjelmaan kuuluu erilaisia työryhmiä, keskusteluja, keikoja Vastavirta-klubilla, jatkobileitä, vapaamuotoista hengailua, levy- ja kirjamessut sekä jalkapalloturnaus.

Työryhmiä järjestetään tänä vuonna muun muassa Hirvitalolla, Kurpitsatalolla, Vastavirralla, Yläkerrassa ja ulkoilmassa. Viikonloppun käytännön työryhmissä on mahdollisuus oppia monenlaisia taitoja, kuten miten järjestäytyä syndikalistisesti työpaikalla, tehdä zinejä tai kiipeillä turvallisesti. Laulua ja tanssia ohjelmaan tuovat tänä vuonna yhteislaulu ja rumpuryhmän tanssityöpaja. Lapsille järjestetyissä työryhmissä opetellaan rakentamaan siemenpommeja ja tunnistamaan puita. Muissa työryhmissä esitellään esimerkiksi ympäristövastarintaa Pyhäjoelta Italian Susan laaksoon sekä esitellään esteetöntä kulttuuria.

Mustan Pisplan aikana on tapana muodostua spontaaneja työryhmiä, nuotiokekkereitä, bileitä ja rillausta, ja loppujen lopuksi juuri paikalle tulevat ihmiset tekevät viikonlopusta sellaisen kuin se on. Pyrimme yhdessä luomaan jokaiselle tasavertaisen ja turvallisen tilan, jossa kaikilla on oikeus olla oma itsensä ilman pelkoa syrjinnästä. Kaikki epäasiallinen käytös ja syrjintä otetaan vakavasti ja siihen puututaan heti. Jos kohtaat epäasiallista käytöstä, kerro siitä rohkeasti muille, jotta tilanne voidaan hoitaa yhdessä. Syrjivä toiminta, kuten seksismi, rasismi, spesismi ja ableismi eivät anarkistiseen tapahtumaan kuulu. Ethän tee oletuksia toisten sukupuolista tai seksuaalisuudesta. Kunnioita toisten omaa tilaa ja rajoja: älä ota valokuvia tai kuvaa videomateriaalia kysymättä kaikilta kuvatuksi joutuvilta suostumusta tähän. Keikoilla kuvaaminen on sallittua. On silti kohteliasta kunnioittaa toisten mahdollisia toiveita olla joutumatta valokuviin. Älä levitä ottamiasi valokuvia myöskään sosiaalisessa mediassa ilman kaikkien kuvattujen lupaa – lupa kuvata ei ole yhtä kuin lupa levittää kuvia. Jos havaitset festivaalin aikana epäasiallista käytöstä, voit ottaa yhteyttä festivaalin järjestäjiin. Vastuu hyvästä ilmapiiristä on kaikilla osallistujilla.

Kunnioita naapurustoa

Monelle meistä alue on ympärivuotinen asuinpaikka ja siksi on hyvä kunnioittaa myös naapureitamme. Lähikaupan pitäjä on lunki tyyppi, joten ethän nyysi sieltä. Suosittelemme vessoja, Tahmelan rannan bajamajoja tai metsää naapureiden nurkkien sijaan. Läheltä löytyy radanvartta ja rumaa betonia taiteelliseen ilmaisuun, joten säästäkää puutalot ja puut. Huolehditaan kavereista ja katsotaan että kaikki selviävät johonkin turvallisesti yöksi.

Pyrimme tarjoamaan majoitusta viikonlopun ajaksi. Jos tarvitset yöpaikkaa, ilmoita siitä ajoissa jotta osaamme varautua riittävissä määrin. Mainitse samalla erityistoiveet yöpaikan suhteen. Suomenkieliset työpajat ja keskustelut pyritään tulkkaamaan mahdollisuuksien mukaan osallistujien kielille (englanti, ruotsi, venäjä jne.).

Mikäli olet kiinnostunut Mustan Pispalan järjestämisestä, haluat ilmoittautua pitämään pöytää kirjamarkkinoilla tai sinulla on muuta asiaa tapahtuman suhteen, lähetä sähköpostia osoitteeseen info [ät] mustapispala piste net.

Hyvää festaria!

Ennakkoilmoittautumiset työryhmiin!

Huomatkaa, että tietyt työryhmät vaativat ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info ät mustapispala piste net. Myös sunnuntain jalkapalloturnaus edellyttää ennakkoilmoittautumista!

Tervetuloa Mustan Pispalan mustaan paraatiin!

demojulkka_mini

Railakkaalla mielenosoituskulkueella haluamme juhlistaa Mustan Pispalan 10-vuotista taivalta ja taivaltaa läpikaupallistuneesta keskustasta kohti festivaalien aloitusbileitä. Niin elämme elämämmekin: kulkien pois rahan ja auktoriteettien palvonnasta kohti vapautta, omaehtoista järjestäytymistä ja parempia bailuja.

Vastustamme päinvastaista kehityskulkua, gentrifikaatiota, jossa kapitalismin lonkerot koittavat luikerrella olemassaoleviin vapauden saarekkeisiin. Myös pitkän työläishistorian omaava Pispalan seutu on uhattuna, kun paikallinen kulttuuri yritetään tukahduttaa ja ainutlaatuinen maisema pilata geneerisillä rahan palatseilla. Santalahden kaava on valmistumassa, ja jo nyt porvareiden havitteleman alueen nykyiset rakennukset roihahtelevat salaperäisesti liekkeihin ja päätyvät purkuun. Samoin myös Hipposkylän asukkaita ollaan kovaa vauhtia häätämässä kodeistaan, kun vanhat puukerrostalot puretaan uusien, kalliimpien asuntojen tieltä. Tampereen ulkopuolelta esimerkiksi eliitin tuhovimmasta voi nostaa Pyhäjoen Hanhikiven, jossa paikalliset ja muut aktivistit pyrkivät pysäyttämään alueen koskemattoman luonnon täysin hävittävän ydinvoimalahankkeen etenemisen.

Joka puolella ”parempi väki” tunkee tavallisen kansan asuinalueille puskien alkuperäiset asukkaat ulos vuokrannostoillaan ja korvaten omaperäiset elämäntavat itseään toistavalla harmaudella. Joka puolella elinympäristöjä tuhotaan talouden nimissä. Mutta samaan aikaan joka puolella ihmiset myös nousevat vastarintaan ja onnistuneesti puolustavat asuinalueitaan ja arvojaan.

Me emme taivu, me emme alistu!

Itsehallinto!
Solidaarisuus!
Jatkuva taistelu!
Vallankumous!

Marssi päättyy Mustan Pispalan avajaisbileisiin, joissa esiintyy

HUOM! Marssi päättyy Mustan Pispalan avajaisbileisiin, joissa esiintyy

Julma-H,
Piilo Räps-Hit,
Sofa,
Nagasaki Grand Slam
ja Ville Pää!

juliste13mini