Benefiční koncert na podporu politických vězňů

20297_1059815600696228_4327285949153773254_n

KIRU – emocore – sever Čech
(https://coffeebreathrecords.bandcamp.com/album/live-ateneo-4-7-2014)

MYCOP – emo punk – Hranice
(http://bandzone.cz/mycop)

SAKKARA – ambientní hardcore – Brno
(http://bandzone.cz/sakkara)

Výtěžek z koncertu připadne iniciativě Antifénix.
(http://antifenix.noblogs.org/)

—-

Ikiru je sice poměrně nová kapela, ovšem za velmi krátkou dobu se dokázala dostat do povědomí nejen tuzemské hardcorové scény.
Melodie doprovázené naléhavým rytmem se posluchačům derou do uší a nutí nás, abychom se k nahrávkám vraceli zas a znova. Jedině škoda, že je k dispozici pouze živák na benefičním labelu Coffee breath.
Právě to je možná ten pravý důvod přijít na koncert a vychutnat si neochuzenou atmosféru přímo pod podiem. Navíc se jedná o brněnskou premiéru…

Mycop, jeden by řekl, můj fízl, ale kdeže, je to prostě odpad. Nikoliv však svojí tvorbou. Tahle parta se nám v Brně už předvedla s Reason to Care, ale opakováním se v tomto případě nedá nic zkazit.
Pomalejší tempo dává prostor posluchačům, aby se nechali unášet tou atmosférou, kterou kapela pečlivě staví na repetitivních riffech, které v ten správný okamžik vyvrcholí v dechberoucím úderu energie, kterou doprovází neméně energický vokál.
Demo je už delší dobu venku – vyšlo na Pure heart records – a nové EP na sebe nenechá dlouho čekat. Máme se na co těšit.

Sakkara je mladá parta z Vlněny, jež před sebou hrne atmosferickou zvukovou hradbu, která neponechá nikoho v klidu. Jedná se o zajímavou kombinaci emotivního hardcoru s tvrdšími žánry, zejmená bicí dodávají nahrávkám trochu crustový nádech.
K dispozici je nám nicméně zatím jen pár instrumentálních diy nahrávek, ovšem podle dalších informací se již brzy blíží termín vydání nových songů. Čekání si můžeme zkrátit poslechem živé verze přímo na koncertě.

Iniciativa Antifénix vznikla v souvislosti se zatýkáním českých anarchistů v rámci policejní operace Fénix. Hlavním cílem je šířit informace o probíhajícím procesu se zadrženými aktivisty a zároveň poskytovat právní a jinou pomoc. Na koncertě bude k dispozici řada materiálů o této kauze a benefiční trika se solidárními motivy…
Více informací na http://antifenix.noblogs.org/