[Mataró] Dissabte 21 de Maig Jornada Antipsiquiatría a l’Ateneu Anarquista Pueblo Seco

antipsi

l’Ateneu LLibertari Puebloseco
Dia: 21 de maig 2016

12h – “La construcció social de la malaltia mental“.

Seguidament – dinar

17h – “Experiència de lluita contra la psiquiatria“.

Pel 21 de maig hem programat una jornada d’antipsiquiatria. La lluita antipsiquiatrica preten posar en qüestió el model i les practiques que es duen a terme no només des de les institucions, també des dels àmbits socials que des d’una perspectiva patológica etiqueten i categoritzen els diferents trastorns que s’han esmerat en definir i descriure per a qualsevol conducta que pugui fer trontollar els esquemes de la normalitat, o sencillament, es consideri de perillositat social. Sota aquest pretext es medicalitza i es duen a terme tractaments que atemten contra la llibertat de les persones, executant un control súbtil, i posant en risc la integritat física i mental, torturant, anul.lant, induint a la mort social i, en alguns casos, la mort física de les persones que són sotmeses a aquestes mesures de repressió.

En aquesta jornada hem volgut enfocar la lluita contra la psiquiatría des de la perspectiva teorica i conceptual, amb la xerrada del matí; i, a la tarda, des de la pràctica al carrer i la lluita dels moviments socials, en la que els companys i companyes de Torino ens exposaran la seva experiencia arrel d’un conflicte amb les institucions psiquiatriques, així com les estrategies de repressió medicalitzada que s’estan duent a terme a Itàlia des de l’Estat.

Ateneu Anarquista Pueblo Seco
Avinguda Puich i Cadafalch 190, Barri de Cerdanyola, Mataró

@pueblosecoaa
puebloseco ARROBA riseup.net
puebloseco.net

Mira també:
http://Puebloseco.net