”UpprorsValet” – UpprorsBladets valnummer – är här!

UpprorsValet

 

upprorsbladet (a) riseup.net

upprorsbladet.org

 

summer 2014

UpprorsValet – UpprorsBladets valnummer – är här! Skriv till oss nu och få en bunt gratis tidningar hemskickade till dig och dina kamrater! Gör som oss och gå ut på gatan, sprid tidningen och låt auktoritetshatet och valattackerna breda ut sig!

 

“Okej, så vi vägrar att rösta. Hur långt kommer vi med den medvetna icke-handlingen? Troligtivis står vi kvar på exakt samma ställe som sekunden dessförinnan men aningen mer stärkta i tron på oss själva, våra idéer och vår kamp.

 

Lika litet som det förändrar något att rösta, lika litet förändring kommer förstås ur att inte göra det. Det är inte i detta illusoriska val som vi borde rota, utan i den stärkta självkänslan hos de individer som förenas i att inte rösta. Så länge röstvägran består i en Statsfientlig hållning och en hjärtlig längtan efter frihet, så är tio dedikerade individer så mycket starkare än en miljon håglösa medborgare som godtroget besöker vallokalerna.

 

Denna styrka är något att bygga vidare på, att utveckla. Valet förvinner inte, bara för att vi inte röstar. Det fortsätter att vara en institutionaliserad attack mot alla människor – alla potentiellt fria individer – och det fortsätter att vara en mekanism i det system som vägrar oss vår frihet. En känslig punkt som trots det väger hela Statens vikt. En viktig punkt att attackera.

 

Lika mycket som ett bankkontor representerar kapitalism eller migrationsverket etniskt och sexistiskt förtryck, så representerar Valapparaten hela det förnedrande system av kontroll som vi vill förstöra.

 

 

Frihet att välja.

 

Frihet att inte välja.

 

Fri att attackera.”

 

-Utdrag ur UpprorsValet

 

 

2014-07-14

 

Nytt nummer av Avalanche ute nu!

Missa inte denna samling av internationell anarkistisk korrespondens! Pappersversionen går även att beställa genom UB.

 

 

2014-07-07

 

Ett av årets kanske viktigaste bidrag till den anarkistiska internationella debatten är här:

 

Appendix till en avbruten debatt om anonymitet och attack

 

PDF

 

ODT

 

2014-07-02

 

Hemsidan har sabbats en aning av One.com som domänen tillhör. Jävla idioter och kodsabotörer! Vi jobbar på att göra hemsidan läsbar igen.

 

2014-06-09

 

Sömnlösa Nätter och Stjärnklara Himlar

 

Nyöversatt text om VM-spektaklet i Brasilien. Den ger en klar insurrektionell analys av situationen i Brasilien och den upproriska tid vi lever i.

Läs och Revoltera!

 

PDF

 

ODT

 

2014-06-03

 

Nu är en kamrat fängslad i Italien efter flera års väntan i osäkerhet. Skriv till honom och hans målkamrat!

För mer information och adresser.

 

 

2014-05-18

 

Ny text om Digital Säkerhet upplagd!

 

 

2014-05-16

 

Nu har vi ändrat om lite här på sidan och vi har nu ett Arkiv

där vi planerar att samla anarkistiska texter på svenska. Har du förslag på eller kanske till och med egna översättningar eller texter, skriv till oss, skicka antingen länk eller text, så lägger vi upp det!

 

2014-05-12

 

 

UpprorsBladet #7 är ute och på väg mot våra läsares brevlådor!

 

 

 

 

Detta nummer har en massa gott att bjuda på men tyvärr även en del repression att rapportera om. Kamraterna i Skövde, kamraten Tamara i Chile och Joel har alla fått känna på Statens kärlek till repression och tortyr.

 

I mittuppslaget finns även en spännande text om en kontinuerlig kamp några kamrater har fört mot reklamföretagen som ockuperar stadens offentliga miljöer

 

Detta och mycket mer i UpprorsBladet #7. Skriv till oss

om du är sugen på att prenumerera. Prenumerationen är gratis men då vi är luspanka är vi evigt tacksamma för donationer.

 

 

2014-04-05

 

UpprorsBladet användes fräckt i slutet av januari av en äcklig åklagare i en rättegång mot våra kamrater i kampen för djurens befrielse. Läs mer om kamraternas fall här:

 

 

http://sv.contrainfo.espiv.net/2014/04/05/sverige-repression-mot-kamrater-i-skovde/

 

http://motkraft.net/2014/04/01/upprorsbladet-tva-kamrater-i-skovde-slappta/

 

http://en.contrainfo.espiv.net/2014/04/05/sweden-repression-against-comrades-in-skovde/

 

http://325.nostate.net/?p=9947

 

 

2014-02-11

 

PayPal krånglar så vi har avvecklat donationsknappen. Skriv ett mail om du vill stötta oss med pengar så löser vi det!

 

 

2014-02-01

 

Sverige.pk recenserar UB i all sin korthet. Förutom att vi är glada över att få kritik, feedback och omdöme, så håller vi helt med recensenten om att det saknades en djupare förklaring till varför vi visar vårt stöd för vissa saker, till synes förbehållslöst. Orsaken har varit platsbrist. Det kommer dock att svaras på de specifika exemplen i nästa numret.

Till recensionen:

http://sverige.pk/2014/02/01/recension-upprorsbladet-6/

 

 

2014-01-17

 

NYTT NUMMER UTE NU!

 

*

Skriv om du är sugen på ett eller flera nummer. Vi söker folk som vill distribuera tidningen antingen på gatorna, bland kamrater eller på ditt lokala hak.

 

 

2013-11-29

 

Nytt nummer på G! Vi siktar på att vara klara med det i december och redo att skicka ut det i början på januari! Hör av dig redan nu om du vill ha ett ex eller tio. Detta nummer kommer bland annat att ta upp radikal feminism, arbete, ekologisk och anti-kolonial kamp.

 

2013-11-29

 

Vi vill börja med att be om ursäkt till alla de som skrivit till oss per brev och mail utan att få svar. Brev har legat på annan ort, ingen har kollat mailen på ett tag och vi har helt enkelt inte fokuserat på det. Så vi ber alla er som försökt komma i kontakt med oss och som velat prenumerera, skriv igen! Troligast sätt att få fatt i oss är per e-post.

Kamratligen, UB