ΕΛΛΗΝΙΚΆ

internazionale-nera

Εκδόσεις «Μαύρη Διεθνή»

Πώς δημιουργήθηκε το σκεπτικό των εκδόσεων «Μαύρη Διεθνής»
Σίγουρα έχουμε πολλά ακόμα να πράξουμε κι άλλα τόσα να πούμε. Το ζητούμενο πολλές φορές όμως είναι η απάντηση στο ερώτημα “πού στοχεύουμε;”.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της φυλάκισης του καθενός από εμάς δεν πάψαμε ποτέ να επιζητούμε τη συνέχιση παραγωγής του λόγου και των προταγμάτων μας. Μέσα από κείμενα, προκηρύξεις, σκέψεις, συζητήσεις πάνω σε άλλα κείμενα, μπροσούρες, μεταφράσεις… Φυσικά, δεν ξεχάσαμε ούτε ξεχνάμε ότι η θεωρία είναι ένα εργαλείο που μόνο όταν συνδυάζεται με την αντίστοιχη πράξη αποκτά το αυθεντικό της νόημα. Ποτέ δεν θελήσαμε να αρκεστούμε σε ακίνδυνες θεωρητικές αναζητήσεις, ούτε πιστέψαμε ότι οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους.

Μπορεί να φυλάκισαν τα σώματά μας αλλά όχι τις ιδέες μας, τις αντιλήψεις και τις αξίες μας, που θα συνεχίσουν να δραπετεύουν μέσα από διάφορα εγχειρήματα ανυποταξίας.

Ένα από αυτά τα εγχειρήματα είναι η δημιουργία των εκδόσεων «Μαύρη Διεθνής», που στηρίζεται τόσο από εμάς, τα φυλακισμένα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όσο και από ορισμένους συντρόφους που κάθε μέρα, κάθε στιγμή, ενσαρκώνουν έμπρακτα την αξία της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Μαζί με αυτούς τους συντρόφους επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα αναρχικό εκδοτικό πείραμα που δεν περιορίζεται μόνο στον ελλαδικό χώρο αλλά δοκιμάζει να διαχυθεί στο διεθνές δίκτυο αναρχικών, στην πραγματική Μαύρη Διεθνή, που σήμερα εν έτει 2012 είναι πλέον μία εφικτή πραγματικότητα…. Άλλωστε μέσα από αυτή την προοπτική εμπνευστήκαμε και το όνομα των εκδόσεων, επιθυμώντας η “Μαύρη Διεθνής” να μην περιοριστεί σε ράφια και βιβλιοθήκες, αλλά να αναζητήσει το αυθεντικό της νόημα έξω στους δρόμους, εκεί που γράφεται η Ιστορία της Αναρχικής Ανταρσίας και της διαρκούς εξέγερσης.

Πώς λειτουργούν οι εκδόσεις «Μαύρη Διεθνής»
Κατά την πραγμάτωση των εκδόσεων συναντάμε δυσκολίες τις οποίες σκοπεύουμε να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια. Οι απόψεις μας για τα αυτόοργανωμένα, και προφανώς, αντιεμπορευματικά εγχειρήματα είναι πάγιες και μπορούν να επικοινωνηθούν εύκολα, με δυο λόγια. Δεν Πουλάμε, Μοιραζόμαστε. Για εμάς ιδεατό θα ήταν να λειτουργούν οι εκδόσεις με χρήματα απαλλοτριωμένα από τον εχθρό. Έτσι επιτυγχάνεται ευκολότερα όχι μόνο η έκδοση των βιβλίων, αλλά ουσιαστικότερα, η καλύτερη αξιακή σύνδεση του εγχειρήματος με τον Αναρχικό Αγώνα. Τώρα όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εξαναγκαστική συνθήκη του εγκλεισμού, η οποία δεν μας αφήνει χώρο ώστε να λειτουργήσουμε ακριβώς όπως θα επιθυμούσαμε. Αναγκαζόμαστε λοιπόν για τη χρηματοδότηση των εκδόσεων και τη διανομή των βιβλίων να βάλουμε ένα προαιρετικό αντίτιμο. Ένα αντίτιμο στο οποίο όμως μπορεί ο καθένας να παρέμβει με όποιον τρόπο επιθυμεί. Επεξηγηματικά, σε αυτοοργανωμένους χώρους η διάθεση των βιβλίων-εντύπων θα συνοδεύεται από ένα κουτί όπου ο καθένας θα μπορεί να συνεισφέρει ανεξαρτήτως της προτεινόμενης αξίας που θα έχει καθοριστεί από εμάς. Όσο για τα βιβλιοπωλεία μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν οι εκδόσεις και ως εξάσκηση για απαλλοτρίωση…

Επικοινωνία με τη συνέλευση αλληλεγγύης και παραλαβή αντιτύπων: sal.spf(at)gmail(dot)com

Γεράσιμου Τσάκαλου
Γιώργος Νικολόπουλος
Γιώργος Πολύδωρος
Δαμιανός Μπολάνο
Θεοφιλος Μαυροπουλος
Μιχαήλ Νικολόπουλος
Όλγα Οικονομιδου
Παναγιώτης Αργυρού
Χάρης Χατζημιχελάκης
Χρήστος Τσάκαλος
Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρηνων της Φωτιασ του Πρώτη Φάση
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (ΆΑΟ-ΔΕΜ)

Χαρτογραφώντας τη Φωτιά
Μια συζήτηση μεταξύ αναρχικών
Αντίο, φυλακές
Δυο ομιλίες του αναρχικού Γκουστάβο Ροδρίγκες
Mauricio Morales Presente!
Η ιστορία της Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία από το 2003 έως και σήμερα
Φωτια και Μπαρουτι
Ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει
Ημερολόγια Δρόμων

Internacional Negra