FRAGMATA Radio

000-Αφίσα-mikro

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την κορύφωση της αποδόμησης και της σύνθλιψης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, αποτέλεσμα της συστημικής κρίσης του καπιταλισμού. Η κρατική καταστολή σε κάθε επίπεδο, αποτελεί την ύστατη προσπάθεια σωτηρίας ενός οικονομικού μοντέλου που ως χαρακτηριστικά του έχει την πλαστή ευημερία, τις επίκτητες καταναλωτικές ανάγκες και την απαξίωση της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης. Κράτος και αφεντικά επιτίθενται σε κάθε ατομική ή συλλογική προσπάθεια ανάσχεσης της «κοινωνικής συναίνεσης και ειρήνης», που χρειάζονται για να προχωρήσουν στην αφαίμαξη των ζωών μας.

Τα ΜΜΕ πρωτοστατούν σε αυτή την επίθεση και με πρακτικές χειραγώγησης συνειδήσεων, νομιμοποιούν στην κρίση της κοινωνίας κάθε καθεστωτική θηριωδία. Η ανάγκη για κλιμάκωση των δράσεων – ανάχωμα στην ορμή της Κυριαρχίας και η δημιουργία οδοφραγμάτων, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και σε κάθε πιθανό τομέα κοινωνικής ρήξης και σύγκρουσης, θα πρέπει να είναι η μόνη απάντηση.
Με βάση τα προαναφερόμενα προχωρήσαμε στην δημιουργία του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου web ραδιοφώνου «Ραδιοφράγματα». Αυτό το ράδιο αποτελεί μια προσπάθεια ανθρώπων από τα προάστια του Πειραιά, με σκοπό να στήσει το δικό του οδόφραγμα στην κρατική προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, καθώς και να συμβάλει – κατά το δυνατόν – στην αντιπληροφόρηση σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο. Στα Ραδιοφράγματα μπορεί ο καθένας να πάρει την ενημέρωση και την μουσική στα «χέρια» του και να θέσει τέρμα στον παθητικό ρόλο του ακροατή. Επιπλέον θα γίνει προσπάθεια και σε βάθος χρόνου να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από παρεμβάσεις σε γειτονιές και συνοικίες με την μορφή ανοιχτών συζητήσεων ή άλλων μορφών. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε κάθε αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα στην Αθήνα και τον Πειραιά αλλά και γενικότερα στον Ελλαδικό χώρο και να προτάξουμε την σημασία της αυτοργάνωσης και της αλληλεγγύης στην ζωή μας.
Καλούμε όλες και όλους να συνδιαμορφώσουμε τα «Ραδιοφράγματα» μέσα από διαδικασίες που στηρίζονται στην ισότητα και στην ισοτιμία, σε αντιεραρχικές διαπροσωπικές σχέσεις σε αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα από τακτικές συνελεύσεις που θα αφορούν ένα ραδιόφωνο αντιεμπορευματικού χαρακτήρα αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.
Οι συνελεύσεις της διαχειριστικής ομάδας είναι ανοιχτές . θα ανακοινώνετε από το μπλογκ η ώρα και μέρα διεξαγωγής των συνελεύσεων.

Συνέλευση ελεύθερου ραδιοφώνου «Ραδιοφράγματα»

 

ραδιοφράγματα

 

28/10/11  »Ο κύκλος του τρελού « – Θεματική: το άγνωστο 1940

1. 1940.mp3

30/10/11 «Ιπτάμενα γιαούρτια» – Θεματική :Αναδρομή στις μαύρες σελίδες της Ελλάδας από τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.(τάγματα ασφαλείας κτλ)

2. xitestagmatasfalites.mp3

4/12/11 «Punk μέτρον άριστον» – Θεματική : Η μουσική ροκ στο πέρασμα των χρονών με την μορφή έκφρασης-αντίστασης-αλληλεγγύης. Α΄ Μέρος – Μπλουζ και Ροκ εντ ρολ

3. Xristos1.mp3

18/12/11 «Punk μέτρον άριστον» – Θεματική : Η μουσική ροκ στο πέρασμα των χρονών με την μορφή έκφρασης-αντίστασης-αλληλεγγύης. Β΄ Μέρος – Punk

4. xristos2.mp3

25/12/11 Θεματική: Ο κρατικός ολοκληρωτισμός και ο κοινωνικός εκφασισμός στην πόλη της Καβάλας

5. kbala.mp3

25/12/11 «Ιπτάμενα γιαούρτια» Θεματική: Aφιέρωμα στον αντιπολεμικό και αντιφασίστα ποιητή της Γερμανίας, Μπερτολτ Μπρεχτ.

6. brecht.mp3

23/10/12«Μαύρη είναι η νύχτα» Tο χρονικό των γεγονότων που συνέβησαν στις Σκουριές την Κυριακή 21/10, όπου η καλεσμένη διαδήλωση από κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία εξόρυξης χρυσού, δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους.

7. kkkskoyries.mp3

2/12/12Ενημερωτική εκπομπή για τα μεταλλεία εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική. Στο στούντιο παραβρέθηκαν μέλη των συνελεύσεων του Ανοιχτού Συντονιστικού Θεσσαλονίκης Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού, της Πρωτοβουλίας ενάντια στις Βλαπτικότητες και της Επιτροπης αλληγεγγύης Αττικής για την Χαλκιδική.

8. ekpompigiaxryso.mp3

8/12/12 Εκδήλωση – συζήτηση για την ψυχική υγειά. Παρουσίαση της μπροσούρας “Κρίση και ψυχική υγεία” από το Αυτόνομο Στέκι (Ισαύρων και Ζωοδόχου Πηγης)στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Μπερντές στα Άνω Ιλίσια.

9. ekdilosipsikiyg.mp3

Ηχητικό ντοκυμαντέρ, με συνεντεύξεις που πάρθηκαν από την Πρωτοβουλία αντιφασιστών/ριών στα Γιάννενα τον Ιούνιο του 2012, από 4 ανήλικους πρόσφυγες που διαμένουν στην Κόνιτσα.

10. konitsa.mp3

22/12/12 Aντιφαστικό – Αντικρατικό Διήμερο το οποίο πραγματοποιήθηκε απο την Αντιφασιστική μοτοπορεία στο Πολυτεχνείο

11. antifaekdilosi_01.mp3 


23/12/12 Παρουσίαση – συζήτηση του Δικτύου Αλληλέγγυας Οικονομίας Κορυδαλλού «Βότσαλο», η οποία πραγματοποιήθηκε στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Passamontana

12. botsalo1.mp3

07/3/13 Χρονικό της καταστολής στην Ιερισσό απο τις δυνάμεις κατοχής του κράτους.

13. m11.mp3

28/3/13 Eκδήλωση – συζήτηση της Κατάληψης Παπουτσάδικο, στο Χαϊδάρι σχετικά με κινηματικά εγχειρήματα σε θέματα τεχνολογίας, οικολογίας και queer, όπου έγινε και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με σύντροφο απο την Δανία.

14. ekdilosipapo.mp3

Ηχογραφήμενο μεταγλωτισμένο ντοκυμαντέρ «Into the Fire – The Hidden Victims of Austerity in Greece » με θέμα τον εκδηλώμενο φασισμό εναντίων των μεταναστών στον ελλαδικό χώρο

15. meta.mp3

29/3/13 Eκδήλωση για την ΝΟ TAV στην Ιταλία – Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα απο την κατάληψη Βοξ, με θεματική τον αγώνα ενάντια στα τρένα υψηλής ταχύτητας στην κοιλάδα Σούζα στην Ιταλία, ΝΟ ΤAV. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν σύντροφοι απο την Ιταλία απο τους οποίους υπήρξε σχετική ενημέρωση για την πορεία των δράσεων και των κινητοποίησεων.

16. notav.mp3

17/6/13 Κουβέντα με συντρόφους από Χιλή και Βραζιλία για το αναρχικό κίνημα στην Νότια Αμερική.
στα ισπανικά

17. Recording%20of%20Call%20to%20radiomp3teliko.mp3

στα ελληνικά (μεταγλώτιση)

18. ekpomph%20contra%20info%20elliniki%20metafrasimp3teliko.mp3

15-16/6/13 1ο Athens Antifa League
1η μέρα, Πλατεία Βέμπο, Αμπελόκηποι ημιτελικοί αγώνες

19. zontani%20metado.mp3

2η μέρα Προαύλιο Πολυτεχνείου, Εξάρχεια, τελικοί αγώνες

20. zontani%20metado1.mp3

http://radiofragmata.espivblogs.net/?page_id=201