Βάλβειος, Μεσολόγγι : Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες – 23/01 Μικροφωνική -24/01 προβολή και συζήτηση

mesologgi-2301-balbeios

Σήμερα 23/1 στο χώρο της Βαλβείου πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αλληλεγγύης στους ένοπλους αντάρτες. Μοιράστηκε έντυπο υλικό και ακούστηκαν αρκετά συνθήματα.

Αύριο Παρασκευή 24/1 στην ”αποθήκη” ώρα 20.00 ακολουθεί προβολή + ανάλυση / αντάρτικο πόλης / ένοπλος αγώνας .

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Το τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μιας λυσσαλέας προσπάθειας σπίλωσης και ευτελισμού ιδεών όπως είναι ο επαναστατικός ένοπλος αγώνας. Η εξουσία βαφτίζει ξανά και ξανά τους λαϊκούς αγωνιστές ως τρομοκράτες, την ώρα που ασύδοτοι τοκογλύφοι και τεχνοκράτες κομματάρχες εξαθλιώνουν τις ζωές μας.

Η άποψη ότι οι επαναστάτες είναι κοινοί εγκληματίες δεν είναι καινούργια. Είναι διαχρονικό φαινόμενο, αγωνιστές που ξεσηκώνονται να αποκαλούνται έτσι ιδιαίτερα από πολιτικές ελίτ και από εξουσίες με ελάχιστη νομιμοποίηση. 

Στη σύγχρονη κοινοβουλευτική τους δημοκρατία διαπράττονται χιλιάδες εγκλήματα σε βάρος του λαού και άλλων λαών. Οι κυρίαρχες τάξεις λειτουργώντας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας δεν διστάζουν να σκοτώνουν διαδηλωτές και να προκαλούν μαζικούς θανάτους αμάχων σε συνθήκες πολέμου ή φτώχιας, μέσω των βάρβαρων μηχανισμών του διεθνούς εμπορίου που μόνο στόχο έχουν το ιδιωτικό κέρδος.Σε τέτοιες συνθήκες η ένοπλη αντίσταση μπορεί δίκαια να εμφανίζεται σαν μόνη διέξοδος.

Το κύριο χαρακτηριστικό της τρομοκρατίας είναι η πρόκληση μαζικού τρόμου στο πληθυσμό. Η μόνη τρομοκρατία είναι αυτή που προέρχεται από την εξουσία:

1.Οι στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και των δυτικών δυνάμεων εναντίον μικρών κρατών, όπως ο πόλεμος κατά του Ιράκ του ’91 με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, η επίθεση στη Γιουγκοσλαβία με θύματα κυρίως αμάχους, η επίθεση στο Αφγανιστάν, η σχεδιαζόμενη σήμερα απρόκλητη επίθεση εναντίον μικρότερων κρατών που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, η σταδιακή οικονομική εξαθλίωση των  ασθενέστερων κρατών μέσω διεθνών μηχανισμών οικονομικού ελέγχου (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ). Οι πρακτικές αυτές είναι καθαρή τρομοκρατία αφού οι οικονομικά ισχυρότερες υπερδυνάμεις καταστρέφουν τις οικονομικά ασθενέστερες  χώρες  οι οποίες ανίκανες να αμυνθούν υφίστανται τις αλυσιδωτές συνέπειες των τεχνητών οικονομικών κρίσεων.

2.Η τυφλή βία των κατασταλτικών μηχανισμών εναντίων των δίκαιων λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων. Και δω υπάρχει ο χαρακτήρας της τρομοκρατίας γιατί η βία χρησιμοποιείται μαζικά και αδιάκριτα απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα που αγωνίζεται ,δηλαδή απέναντι σε όλο το λαό, με εμφανή σκοπό την πρόκληση τρόμου .

Η ΕΝΟΠΛΗ ΒΙΑ ΑΝΤΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΙΤ

Ποτέ κανένας αντάρτης πόλης δεν έθιξε τα συμφέροντα του λαού. Αντιθέτως, τα υπερασπίζεται με πολιτικό και ένοπλο αγώνα. Προπαγανδίζουν την επίκαιρη όσο ποτέ λαϊκή βία ενάντια στη βία της εξουσίας. Δεν θίγουν σε καμία περίπτωση τα λαϊκά στρώματα ,αφού αυτά προστατεύουν και από αυτά προέρχονται. Έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον τίμιο και καθαρό αγώνα τους. 

ΛΑΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΛΒΕΙΟΥ

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org