Tichá Noc fest (cz)

prispevek_7024554

Tradiční akce na konec ledna ani letos nezmizí z hardcore kalendáře. A letos dosahuje ještě opulentnějších rozměrů. Víc kapel, větší hluk a zase o něco větší bordel. Dojděte, zvěte a šiřte.

OiOipiratoi (folkpunk) – excentrický folkový bavič s kytarou. Huba od ucha k uchu plná šlehů proti náckům, rasistům, policii a dalším zmrdům. Svojský cover Orlíku included!

Smoketown G (rap/punk) – lokální sebranka, valící v duchu Beastie Boys/Rage Against the Machine. Kšilty do zadu, rozkroky pod kolena a zlaté řetězy ukradené ze šperkovnic matek a starších sester. To nemůže uhnout!

Kronstadt (blackened hardcore) – co by mělo za smysl pořádat koncerty, kdybyste tam nemohli procpat vlastní kapelu? Depresivní a minimalistický blackened hardcore. Zimní lesy, havrani, močály a obrácené kříže – stoprocentně autentická klišé!

Got a Wolf (mathcore) – slovy klasika – „je důležité míti vlka.“ A jak moc je to důležité nám přijede předvést, tahle dnes už provařená, sebranka z Blanska. Chaotický hardcore – tempo střídá tempo, zásek střídá zásek. Samozřejmostí je pak i smysluplná lyrika.

Stridor (fast! fast! fast!) – řádný prasopal z Brna. Jestli jste si jako já prošli obdobím poslechu kapel, co dokázaly na jeden sedmipalec nacpat třicet až čtyřicet songů, tohle vás bude bavit. Uřvané vokály, minimalistická stopáž (kolem jedné minuty) – pro milovníky hudebního nevkusu.

Zlá Krev (oi punk) – jako loni, tak i letos – veteráni místní scény, aby ten punk a prasárny byly cca půl na půl.

Kulma (Crust) – vypečený crust z rezivějícího srdce republiky (čti Ostrava). Řev, texty o smrti a lidi z xDisneyx, Sheeva Yoga a asi tisíce dalších kapel – prostě samá hvězdná ex.

TBD (anarchopunk) – další letošní německá akvizice. Klasický punk k poslechu I pogu, politická lyrika, příjemní lidi, tužící skrz vystupování se Zlou Krví pouta s lokální scénou.

PoP (melodický punk) – a do třetice Němci (začíná to připomínat trochu invazi). Tentokrát melodičtější punk – tak pro oddych od všeho toho temného zla.

Victims of Classwar (crust/BM) – Německo a crust s hrubým black metal základem. Kapela už u nás dvakrát hrála a její členové a členka občas přijedou podpořit lokální akce (až z Lipska more – ber si z nich příklad).

August Landmesser (temný hardcore) – po roce zase u nás ekipa mocného nasazení z polského Ozimku. Temnota nejtemnější.


Časový harmonogram se budeme snažit držet jako každý rok relativně přesně.

Na místě společné vegan jídlo – nachystej, uvař, upeč a přines ochutnat ostatním. Jediná podmínka je, aby to bylo vegan.

Na místě freebox – máš doma desku, triko, zin, nášivky apod. pro které nemáš místo? Přines, hoď do krabice a vem si třeba něco co tam najdeš.

V klubu výstava obrazů xAdamax z UH. Aby jako bylo na co koukat.

Na vstupu překvapení!
A nějaká ta kapela samozřejmě může přibýt.

Zkusíme letos pozitivně diskriminační akci – všichni pod osmnáct budou mít vstupné za polovic. Tak neváhej a dotáhní mladšího bráchu, ségru a vůbec každého kdo nemusí po večerníčku do postele. Ať ta scéna prospívá.