İstanbul: Anarşist / queer / vegan günü (11 Nisan 2015)

20150311021451-480x600

Anarşist / queer / vegan günü, farklı sıfatları kullanan anarşist birey veya otonomların bir gün de olsa bir araya geleceği, tanışacağı, bilgi alışverişinde bulunacağı, eğleneceği, birlikte yemeklerini paylaşacağı ve hep birlikte eyleme geçebilme imkanlarının yaratılabileceği bir dayanışma günüdür.

Devlet ve polis şiddetinin, ırkçı-faşist, homo/transfobik, heteroseksist ve türcü saldırıların kol gezdiği sokaklarda yanlız olmadığımızı yeniden hatırlamanın, birlikte daha güçlü olduğumuzu anlamanın günüdür.

Devlet ve bizleri kendi politik ajandalarına figüran kılmak isteyen muhalefetin politikaları karşısında kendi anarşist ilkelerimiz ve duruşlarımızla varolabileceğimizi gösterebileceğimizin günüdür.

Giderek despotlaşan örgütlü şiddetin ve yeni tahakküm yasalarının arifesinde devletin en korkunç yüzü hapishanelerdeki anarşist, vegan, vejetaryen, quir ve politik tutsaklarla dayanışma günüdür.

Devlete, kapitalizme ve her türden kurumsal baskı mekanizmasına karşı mücadele sürecinde ‘Kendin yap!’ ilkesinin ‘Birlikte yapma’ yönünde geliştirilmesinin günüdür.

Farklı sıfatları olan anarşistlerin herhangi bir sorunlar hiyerarşisine yol açmadan birlikte yatay olarak hareket edebileceğini göstermenin günüdür.

Anarşinin tüketmek değil, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma ilişkilerini işletmek olduğunu vurgulamanın günüdür. Kendi içimizde, komşularla, yakınlarımızla ve göçmenlerle….

Dayanışma, karşılıklı yardımlaşma ve sisteme karşı topyekün mücadele için büyük devrim hayalleri olan hiyerarşik veya sekter örgütlere ihtiyaç duymadığımızı anlatmanın günüdür.

Güvenlik paketleriyle bizleri sindirmek isteyen faşist devlete, yaklaşan seçimlerde, iktidarın alternatifleri arasında alternatifler bulup buluşturarak, bize aynı yalanları satanlara nanik yapmanın ve meydan okumanın günüdür.

Bu seçimin tüm hükümet seçimleri gibi bizim seçimimiz olmadığını, tek seçimimizin ayaklanmak, parlamentoyu ve tüm merkeziyetçi kurumları lağvetmek olduğunu üstüne basa basa söylemenin günüdür.

Anarşist mücadeleyi yoğunlaştırmanın ve sistem için bir tehdit haline getirmenin günüdür.

Bu duygularla, 11 Nisan 2015’te saat 14:00’ten 23:00’e kadar Mehmet Ayvalıtaş Meydanında (Kadıköy) buluşarak yapmak istediklerimiz şöyle:

Stantlar: Anarşist grup veya bireylerin kendi yayınlarını ve bildirilerini kendi stantlarında sergileyebilirler.
Atölyeler: Çeşitli pratik bilgi ve becerilerin paylaşımı ve aktarımı için herkes kendi atölyesini oluşturabilir. Gündelik yaşamda en basit ihtiyaçları ustalara, uzmanlara ve otoritelere bel bağlamadan Kendin Yap! ilkesiyle karşılamanın bilgisinin paylaşımı bizim için toplumsal devrimin ‘olmazsa olmazı’dır.
o Dövme ve rasta
o Baskı atölyesi
o Bisiklet tamiri
o Sabun/deterjan yapımı
o Saç kesimi
o Boyalı dart atölyesi: Faşist, katil, türcü, seksist, homo/transfobik karakterlere tepkinizi şimdilik boyayla gösterelim!
o Özsavunma ve dövüş sanatları
o Çocuklar için Anarşi
Müzik ve performans: Sokak müzisyenleri küçük çaplı ses sisteminde kendi müziklerini yapabilirler. Sokak sanatçıları kendi performanslarını gerçekleştirebilirler
Film Gösterimi: Film, kısa video ve görüntülerin gösterimi projeksiyon aracılığıyla yapılabilir.
Bombalara Karşı Sofralar: Bombalara Karşı Sofralar’dan arkadaşlarımızın kapitalizmin israf kültürü karşısında yiyeceklerin para kullanmadan ve hayvan sömürüsüne bulaşmadan market, manav ve pazarlardan toplanan malzemelerle hazırlayarak paylaştıkları yemek masasında karnımızı doyurabiliriz. İsteyenler kendi yiyeceklerini de getirebilirler.
Takas Pazarı: Karşılıklı veya karşılıksız yardımlaşma, dayanışma ve hediyeleşmelerin yapılacağı pazarda her şey parasız.
Göçmen Dayanışma Stantı: Suriyeli dostlarımız vegan temelli yerel yiyeceklerini bizlerle paylaşacaklar.
Açık Kürsü: Herkesin kendisini ifade edeceği, güncel konulara dair değerlendirmeler yaptığı veya bildirilerini okuduğu bir alan.
İç-mihrak’tan queer ve hayvan özgürlüğü temalı afiş ve sticker sergisi
Politik tutsaklarla dayanışma masası

Devlete, kapitalizme, sınırlara, polise, güvenlik paketlerine, seçimlere, endüstriyel soykırıma, homo/transfobik şiddete, tecavüze-tacize, hayvanlara yönelik soykırım ve katliamlara, muhalefet tuzaklarına, örgüt fetişizmine, merkezi veya yerel tüm tahakküm kurumlarına, demokrasiye savaş açmış herkesi …11 Nisan 2015’te saat 14:00’te Mehmet Ayvalıtaş Meydanına (Kadıköy) bekliyoruz.

NOT 1: Bu, etkinlik için bir taslaktır. Katılımcıların inisiyatifiyle son halini alacaktır. Etkinliği geliştirmek ve çeşitlendirmek isteyenler bizimle temasa geçsin.

NOT 2: Küçük çaplı ses sistemimizle canlı müzik performansı gerçekleştirmek isteyen gruplar, stant açmak ve atölye organize etmek isteyenler için irtibat bilgilerimiz:

Tel: 0505 728 24 38
e-mail: anarkoqueervegan@riseup.net

http://sosyalsavas.org/2015/03/istanbul-anarsist-queer-vegan-gunu-11-nisan-2015/