ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 105 ΜΕΓΑΚΥΚΛΩΝ

radio-antenna_00379614_0

Στις 25/11/2014, έχοντας απώτερο σκοπό την ανάκτηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που κατασχέθηκε και έπειτα από παραπομπές από το ένα γραφείο στο άλλο, μας ανακοινώθηκε πως για να πάρουμε τον εξοπλισμό μας, θα έπρεπε κάποιος, ονομαστικά, να υπογράψει σε ένα έγγραφο στο οποίο θα επιβεβαιωνόταν πως πήραμε τον εξοπλισμό, αλλά παράλληλα πως δεσμευόμαστε ότι ο 105FM δεν θα εκπέμψει ξανά από χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από συζήτηση με τον πρύτανη, μας γνωστοποίησε πως θα “βοηθούσε” οικονομικά ώστε να γίνουμε “νόμιμοι” και να αποκτήσει άδεια ο σταθμός, αλλά βέβαια αν δεν γινόταν αυτό δεν θα αναλάμβανε καμιά ευθύνη όσον αφορά την Ε.Ε.Τ.Τ.. Ωστόσο, το θράσος δεν θα μπορούσε να φτάσει μόνο μέχρι εδώ, καθώς, ζήτησε και την στοχοποίηση ατόμου μέσω της υπογραφής του και του αριθμού ταυτότητας του, σε ένα έγγραφο το οποίο θα προοριζόταν για την Ε.Ε.Τ.Τ.. Όμως, πέρα από τις δικαιολογίες και τα ψέματα, έγινε ξεκάθαρο, πως το θέμα ήταν πολιτικό, καθώς η καταστολή που δεχτήκαμε υπαγορεύεται από το δόγμα της μηδενικής ανοχής και ελέγχου, που επιβάλεται από κάθε μορφή θεσμισμένης εξουσίας, απέναντι στα συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αντιεραρχικά εγχειρήματα, που προάγουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.
Σχετικά με τους νόμους της αδειότησης, είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποίει η εξουσία για να μπορέσει ακριβώς να διαμορφώσει τον έλεγχο και την καταστολή που θέλει να επιβάλει στην κοινωνία,μέσα από την διαμορφωση της πληροφορίας ανάλογα με την περίπτωση και σε γενικότερο πλαίσιο της πλασματικής καθημερινότητας Στην περιπτώση μας είναι αυτό το φάσμα των ραδιοφωνικών συχνοτήτων και κατ επέκταση των φωνών αντίστασης που υψώνονται από τα κάτω. Ουσιαστικά οι άδειες δεν υπάρχουν για την ελεύθερη χρήση τους από τον καθένα, αλλά για τα αφεντικά, τα οποία συνεργάζονται με αυτη και χαίρουν μια ανεύ όρων ασυλίας. Σε μια διαδικασία δούναι και λαβείν με το εκάστοτε καθεστώς.
Σε αυτό το κομμάτι μπαίνουν τα αυτοοργανωμένα ραδιόφωνα που προσπαθουν να αναδείξουν την φωνή της κοινωνίας ενάντια σε κάθε δυνάστη της σπάζοντας κάθε αποκλείσμο που υφίσταται και γι αυτό τον λόγο μπαίνουν στο στόχαστρο του κράτους και δέχονται την καταστολή από την αρχή της ύπαρξης τους όπως: ο εμπρησμός του Radio Revolt απο φασίστες το 2010 (το οποίο εξέπεμπε στους 88.7 στα fm και απο τότε δεν επανήλθε) . Το πεσιμο των μπάτσων στο Παράρτημα και απο τότε έσβησε σιγα σιγά το Ραδιο Κατάληψη 93.7. Την διακοπη του ίντερνετ στη Ραδιουργία μετα απο εντολή του πανεπιστημίου 87.7. Το πέσιμο των μπάτσων στην ΑΣΟΕΕ, κατάσχεση των μηχανημάτων των Ραδιοζωνών Ανατρεπτικής ΄Εκφρασης. Η διακοπή παροχής ίντερνετ στο χώρο των Ραδιοζωνών Ανατρεπτικής Εκφρασης 93.8fm η οποία επανακτήθηκε μονο μερικώς. Το ριξιμο της κεραίας μας , δυο φορές μέσα σε ένα χρόνο απο τις πρυτανικές αρχές και την Ε.Ε.Τ.Τ και το ριξιμο της κεραίας των fm και στον 1431am μετα απο εντολη του Πρύτανη.
Αγωνιζόμαστε για την ελεύθερη, αχειραγώγητη πληροφόρηση με οριζόντιες δομές, αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά. Από τη μεριά μας, κάνουμε σαφές ότι τα λουκέτα, οι αλυσίδες, οι δολιοφθορές, οι εκφοβισμοί και τα ψέματα των αρχών, δεν μας σταματάνε. Εμείς, απέναντι σε όλα αυτά θα συνεχίσουμε να προάγουμε τις δομές και την δράση μας χωρίς “άδειες” και υποχωρήσεις και γι αυτό πρόχωρήσαμε στο ανέβασμα της κεραίας μας στον ίδιο χώρο.
ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

http://www.105fm.org/epanakatilpsi_105mhz_2015

105fm