FOTBAL PROTI RASISMU

2015upoutavka1

plakat2015_uplny_final

a anticigánské náladě ve společnosti

——————–

8. ročník sportovně-kulturního dne s nejedním společenským přesahem

Program se ještě může měnit, sledujte náš web…

FB UDÁLOST ZDE

Letos poprvé na dva dny. 15. května večer koncert v hospodě, 16. květen klasickej fotbal a večerní kultura, jak jsme zvyklí…

Tématicky je celá akce zaměřená na společenský anticiganismus. Víc infa o doprovodném programu brzy…

  • Registrace do fotbalového turnaje od 9:00 do 10:30.
  • Zápisné na tým 150 Kč, vstup na koncert pátek 70 Kč, na koncert v sobotu 150 Kč (pro fotbalisty/fotbalistky je vstup na koncert 120 Kč). Vstup na koncerty po oba dny 200 Kč.
  • Hrát se bude pravděpodobně v 5 lidech
  • Letos opět vyhlašujeme soutěž o nejlepší dresové převleky, ve kterých budou týmy hrát – bude to jediné první vyhlášené místo ;) protože! – fotbal a celý den je sranda a zábava, chceme se sejít a vzájemně se obohacovat, přehnaná soutěživost nebo agresivita není vítaná!
  • během odpoledne proběhne též malovací workshop, výstava, dětský koutek, distra, vegan jídlo a pití po celý den i ráno, …

——————–

Hospoda U Tadeáše

Věžnička u Jihlavy

——————–

Pátek 15. května

LETO

(Boss a sekretářka v odvrácený straně měsíce letící ve Stříbrné Raketě)

 OIOIPIRATOI

(Pseudo skinheadskej leprikón hraje na kytaru)

HLINOMAZ

(noise brutal hardcore, stigma na čele, bordel)

GODOT YOUTH

(Hardcore ze štatlu složený ze členů kapel jako Rapsöd, Time of my life či Aliusterra)

KURAC

(dunění basy, hladina hluku nad úroveň normality a likvidace bubnů)

——————–

Sobota 16. května

——————–

PŘEDNÁŠKA: Crimethinc. – Změnit všechno: Anarchistická výzva

Přednáškové a diskusní turné v České republice a na Slovensku. Klimatické změny, ekonomická krize, nepokoje od Fergusonu po Sarajevo a v neposlední řadě objevující se hrozba války – to vše ukazuje, že současný řád není za žádných okoloností udržitelný. V poslední době dokonce i ti nejskálopevnější zastánci statu quo přiznávají, že je nutné všechno změnit. To nejlepší, s čím dokažou přijít, je však odkaz na stejné hodnoty a autority, které v první řadě tyto problémy způsobily. Co by znamenalo všechno změnit?

V této prezentaci řečníci a řečnice z České republiky, Slovinska a Spojených států diskutují o bojích, které se odehrávají po celém světě, a popisují anarchistické alternativy k životu v podřízenosti a konfliktu. Toto turné je součástí celosvětové iniciativy CrimethInc. Collective podporující bezplatný a nezávislý multimediální úvod do anarchismu ve 20 jazycích včetně češtiny. Přijďte a zapojte se do živé diskuze!

Více na:
http://www.tochangeeverything.com
http://www.crimethinc.com

——————–

WORKSHOP: Jak (pře)žít na ulici

Dokážete si představit, jaké je to být bez domova? Co byste dělali, kdybyste neměli jít kam večer spát? Co potřebujete mít u sebe, když přespáváte na ulici? Kde hledat to správné místo? Co jíst, když nemáte ani korunu v kapse? Jak si uchovat hygienu? Na co si dát pozor? Víte kde hledat prozatímní bydlení? Jak si vyřídit osobní doklady? Jak se zorientovat v azylovém domě a jak se orientovat vůbec v sociálních službách? Odpoví vám expertky na bezdomovectví – kuchařky bez domova z organizace Jako doma! Vyzkoušejte si, jaké je to být bez domova nanečisto. Bez domova se může ocitnout každý, buďte připraveni.

——————–
FILM: Několik let

Donkichotský boj Miroslava Brože za zlepšení situace Romů v Česku na sebe bere podobu manifestace za likvidaci prasečí farmy. Prázdnota prostoru na místě zamýšlené blokády vyvolává frustraci a beznaděj pro vizi aktivnější občanské společnosti. Rozpačitost z výsledků protestu vyvstává v kontrastu s hutností Brožových komentářů ve voice-overu a jeho aktivitou na sociálních sítích, jejíž záznam je nenásilně zakomponován do obrazu.

——————–


DIVADLO: ženy bez domova z Jako doma

ONY / Divadelní představení žen bez domova z organizace Jako doma

Rodičovství, partnerství, přátelství – tři teritoria osobních vztahů, které ONY propátrávají a dotýkají se samy sebe. Dokumentární představení, které vychází ze zkušeností sedmi různě starých žen (od dívek až po babičky), s nimiž se život nemazlil. Syrovou realitu se pokouší přetavit prostřednictvím tělové a hlasové exprese, zpěvu, živé hudby, autorských textů a výtvarných objektů.

Jako doma spolupracuje s ženami bez domova. Upozorňuje na genderové aspekty bezdomovectví a klade důraz na aktivní zapojení žen bez domova do činnosti organizace.

autorky a účinkující: Růžena Čatlošová, Nina Dlhošová, Alena Dvořáková, Jana Horská, Ivana Trousílková, Kateřina Mašková, Nikola Kotlárová a Tereza Jílková, Kateřina Jungová, Zuzana Matěchová
koncepce a režie: Kateřina Jungová
hudba: Tereza Jílková a Zuzana Matěchová
scénografie: Dagmar Urbánková
produkce: Jako doma – Homelike, o.p.s.

——————–

PLANETY

(Intergalaktický pop na vyšisovanou strunu a sprosté bicí)

MODRÉ HORY

(Lyrik a Bene z vesmíru rapujou o pozemské núznosti)

TOUFAR

(Nová krev plná nervózního zvuku Vysočiny)

LUTRA

(melancholickej melo crust)

MEČEM NAPLOCHO

(uječenej zběsilej fastpunk)

MUŠNULA

(queer performance, u které bude vlhko)

TOMÁŠ PALUCHA

(Jednostranně primitivní bordel vs. koncentrovanej detail. A vida – ono to funguje!)

POTMĚ

(mezi fenou a vlčicí)

It’s everyone else

(temné punkové elektro s beaty ostrými jak skaliska na Triglavu)

POST-HUDBA

(Mrrr, mrrr. Děláme püsmyčky. Mrrr  – existenciální pop)

 

http://fpr.musicforliberation.com/