Θεσσαλονίκη : Ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις σε αλληλεγγύη για τον αναρχικό Marco Camenisch (22/06)

images

Ο άνθρωπος, στο δυτικό κόσμο , έχοντας πλέον αποκοπεί από τις πρωτογενείς φυσικές δραστηριότητες. καταναλώνει τεράστια ποσά ενέργειας για να ικανοποιήσει είτε βιοτικές είτε επίπλαστες ανάγκες.

Τις ανάγκες και ανέσεις αυτές καλύπτει και το ηλεκτρικό δίκτυο και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για την κατασκευή του οποίου απαιτείται εξόρυξη ορυκτών μεταλλευμάτων , ενώ για την παραγωγή χρησιμοποιούνται ορυκτά ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ένα δίπολο που μας αφήνει αδιάφορους εφόσον η όποια «καθαρή» πράσινη ενέργεια δεν αναπτύσσεται για τη βιωσιμότητα της φύσης και των ζώων-ανθρώπινων και μη- ,αλλά για τη βιωσιμότητα του τεχνοβιομηχανικού συστήματος ,του κεφαλαίου και των επενδύσεων του.

Το ηλεκτρικό δίκτυο αποτελεί, στην ουσία ,πυλώνα της σύγχρονης τεχνολογικής ανάπτυξης , η οποία είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή του εξουσιαστικού πολιτισμού και της βιομηχανικής-μαζικής κοινωνίας.Οποισδήποτε διαμεσολαυεί την ευημερία τους, θα αντιμετωπίσει την τιμωρία και την εκδικητικότητα του συστήματος.

Ο αναρχικός Marco Camenisch συνελήφθη στην Ελβετία το 1980 για σαμποτάζ σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος και σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας .Ένα χρόνο αργότερα,δραπέτευσε απο τη φυλακή και έζησε στην παρανομία ως το 1991,όπου και συνελήφθη στην Ιταλία σε ένα σημείο ελέγχου.Το 2002, ενώ εξέτειε ακόμη την ποινή του στην Ιταλία ,καταδικασμένος και για άμεσες δράσεις εναντίον γραμμών υψηλής τάσης, εκδόθηκε στην Ελβετία για να εκτίσει την αρχική του ποινή.Εκεί,του επιβλήθηκε εκ νέου ποινή για το φόνο ενός Ελβετού συνοριοφύλακα, κατηγορία την οποία αρνείται.
Στο σήμερα, λόγω της αδιάλλακτης στάσης του συντρόφου και της άρνησης του να συμβιβάστει τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών, αντιμετωπίζει και δίωξη στα πλαίσια της ιταλικής αστυνομικής επιχείρησης Ardire για ηθική αυτουργία σε τρομοκρατικές ενέργιες μέσω του ιταλικού αντιτρομοκρατικού νόμου. Επιπλέον, το ελβετικό κράτος, δίνοντας ψυχιατρική χροιά, στην άρνηση του να μετανοήσει για τις πράξεις του και να απαρνηθεί την αναρχική του ιδεολογία, δεν τον αποφυλακίζει, ενώ έχει εκτίσει το απαραίτητο ποσοστό της ποινής του.

Αντιλαμβανόμενοι πως οι επιθέσεις της κυριαρχίας απέναντι σε όσους αγωνίζονται για την καταστροφή της, ακόμη κι όταν ενορχηστρώνονται από συγκεκριμένα κράτη, συνθέτουν το παζλ της ευρύτερης κατασταλτικής στρατηγικής του καπιταλισμού. Θεωρούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολέμου ενάντια στην εξουσία, γι’ αυτό, στα πλαίσια του τριημέρου αλληλεγγύης στον αναρχικό Marco Camenisch, την Δευτέρα 22/6 επιτεθήκαμε με μπογιές στο υποκατάστημα ΔΕΗ στην Αγίου Δημητρίου και σπάσαμε τις τζαμαρίες και πετάξαμε μπογιές στο Ιταλικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ MARCO CAMENISCH

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΧΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχικές-Αναρχικοί

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org