İstanbul Anarşi İnisiyatifi; Suruç katliamı bildirisi

17011_710341659094941_4503100413729314748_n-600x450

Ortadoğu’nun barış elçisi, Türkiye halkının yüce koruyucusu, insanların yaşamına duydukları saygıyı yasalarına da yansıtmasını bilen, kadınların ve emekçilerin rahatlıkla yaşayabildiği bu memleketin tek ve yekpare muktediri TC, bugün Suruç’ta yine, yeniden katletti.

Kobane’de kazanılan zaferden sonra, Işid çetelerinin yuvası olmaya devam eden, sınırlarını onların himayesine veren, evsiz, ailesiz bıraktığı insanlara “kucak” açıp, onların “babalığı”na soyunan TC, Kobane’de kütüphane yapıp, oyuncak dağıtmaya giden, hayatlarını bu dünyanın daha iyi bir yer olması için mücadeleye adamış olan anarşist yoldaşlarımızı, ESP-SGDF’li arkadaşlarımızı katletti.

Parayla ve kanla beslenen devlet erkanı, televizyonlarda baş sağlığı dilemeye, Suruç’a gidip gövde gösterisi yapmaya devam ediyor. Haber kanalları devrimcilerin isimlerini okuma gayretinde bile değil. Kendine isyan edenlere karşı tetikte tuttuğu polis ve sivil paramiliterleri son kurşunlarını da üstümüze sıkabilirler. Muktedirin beslediği çeteler, gecenin ve halkın çocuklarını katletmekle bitiremeyecekler; öfkemiz, memleketin son sokağını yakana dek dinmeyecek!

Alper, Evrim Deniz, Ezgi, Keke, bir direniş ateşiyle toprağa düşen yoldaşlarımız, nice kardeşlerimiz.. Sokaklarda, barikatlarda, okullarda, meydanlarda buluştuklarımız.. Bu dünyanın güzel bir yer olması için direnenlerimiz.. Kuraltanımaz isyankarlar, güzel dostlar.. Yarın uyandığımızda yeni bir güne değil, sizsiz bir güne uyanacağız. Birlikte ettiğimiz isyan, sizin bıraktığınız yerden büyümeye devam edecek. Yüreğimizdeki yeni dünyada, siz barikatın en önünü tutuyor olacaksınız. Devlet ve muktedirleri anlasınlar ki, biz vuruldukça ölmeyiz, çoğalırız!

Kobane’de yeni bir yaşamı inşa etmek için toprağa düşenler, yeni bir yaşamı birlikte inşa edeceğiz; ve gün gelecek, sizin katlinize sebep olanları o toprağa düşüreceğiz. Hep birlikte özgürleşeceğiz, direneceğiz. Eksildiğiniz ailelerde çoğalacağız!

Umutlarınız, inancınız, devriminiz bize emanet.

Yoldaşlarımızı katleden devletin, çetelerin ve onların faşizminin kırıntısını dahi bırakmayana dek,

İsyan, Devrim, Anarşi!

İSTANBUL ANARŞİ İNİSİYATİFİ

http://sosyalsavas.org/2015/07/istanbul-anarsi-inisiyatifi-suruc-katliami-bildirisi/#more-27966