Κρατούμενοι Φυλακών Κορυδαλλού : Άρνηση μεσημεριανού κλειδώματος σε αλληλεγγύη στην Εύη Στατήρη

a1414089517_16

Σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη εξετάζεται από το συμβούλιο εφετών η παράταση ή μη της κρατούμενης Εύης Στατήρη συζύγου του συγκρατούμενου μας Γεράσιμου Τσάκαλου και μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Η ίδια η σύλληψη και η προφυλάκιση της Εύης καθώς και της Αθηνάς Τσακάλου μητέρας των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου (η οποία αυτή τη στιγμή έχει εξοριστεί απ το κράτος στη Σαλαμίνα χωρίς να μπορεί να επισκεφτεί τα παιδιά της στη φυλακή και χωρίς καν να μπορεί να μεταβεί σε νοσοκομείο για να κάνει απαραίτητες για την υγεία της εξετάσεις) στις 2 Μαρτίου του 2015 ήταν μια ξεκάθαρη εκδικητική στάση απέναντι στην ίδια την οργάνωση που αποπειράθηκε να αποδράσει.

Όλοι οι κρατούμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά το προσωπικό δράμα των οικογενειών μας που παρά το συναισθηματικό βάρος που τους κοστίζει ο εγκλεισμός μας επιλέγουν να είναι δίπλα μας ακόμα και για πολλά χρόνια αν χρειαστεί προκειμένου να μας βοηθούν και να μας στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Γι αυτό δεν μπορούμε παρά να εξοργιζόμαστε όταν βλέπουμε να συμβαίνει τέτοια αδικία από το ίδιο το κράτος το οποίο υποτίθεται υπερασπίζεται ανθρωπιστικές αξίες και αρχές.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απάνθρωπο όμως από το να φυλακίζονται άνθρωποι επειδή επέλεξαν το αυτονόητο : Να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους, στους συζύγους τους, στους συγγενείς τους να φυλακίζονται και να τιμωρούνται εκδικητικά επειδή αγαπούν τους δικούς τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απάνθρωπο από το να βασανίζονται ψυχολογικά κρατούμενοι βλέποντας το κράτος να φυλακίζει τους συγγενείς τους μόνο και μόνο για να τιμωρήσει τους ίδιους επειδή σήκωσαν το κεφάλι επειδή εξεγέρθηκαν ή επειδή αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους.

Αυτή όμως είναι η «ανθρωπιά» της Δικαιοσύνης μιας Δικαιοσύνης που υποκρίνεται ότι σωφρονίζει έχοντας ανθρωπιστικά κριτήρια ενώ στην πραγματικότητα επιβάλλει την απανθρωπιά και τη βαρβαρότητα στο όνομα της.

Αυτή είναι η κληρονομιά μιας Αριστερής κυβέρνησης που υποκρινόταν ότι είναι ευαίσθητη απέναντι στους κρατούμενους ενώ ταυτόχρονα βάζει τους συγγενείς τους στη φυλακή.

Εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει.

Σήμερα 3 Σεπτέμβρη αρνούμαστε να μπούμε στα κελιά μας κατά το μεσημεριανό κλείδωμα και αν η Εύη ξεκινήσει απεργία πείνας σε περίπτωση παράτασης της προφυλάκισης της όπως η ίδια έχει δηλώσει θα συνεχίσουμε την κινητοποίηση μας αποφασίζοντας για την οποιαδήποτε τυχών κλιμάκωση της. Αυτή η αδικία αύριο μπορεί να συμβεί στον οποιαδήποτε από εμάς αν δεν αντιδράσουμε.

Κρατούμενοι Φυλακών Κορυδαλλού

Στη κινητοποίηση συμμετέχουν η Α και Δ πτέρυγα μέχρι νεοτέρας

Στάλθηκε στην mpalothia

https://mpalothia.wordpress.com/2015/09/03/%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%8D-%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B7/