BOSONOGO DJETINJSTVO (Hr) + LEFT TO STARVE (Hr) + PAKT (Slo)

leftdjetinstvopakt_bener

BOSONOGO DJETINJSTVO (Hr)
Po Craso de odio že dolgo noben bend iz Zadra ni pritegnil toliko pozornosti kot Bosonogo djetinjstvo. Igrati so začeli tri leta nazaj in v tem času posneli split LP z Bastinados, sedaj pa že pripravljajo novi 7”. Že takoj so poželi hvalo znotraj domače in tuje punk scene: “B.D. definitely doesn’t fit in that category with their quite unique sludgy sound, very interesting powerful music, and also very interesting lyrics.” Če jih na prvi plati še vodi temačen počasen d-beat punk s psych-rock vplivi, novi plošček obljublja premik k hitrejši ritmiki in bolj melodičnim izsekom. Definitivno komaj čakamo, da jih preverimo v živo!
http://bosonogodjetinjstvo.bandcamp.com/

LEFT TO STARVE (Hr)
Left to starve prihajajo iz Karlovca. Pičijo klasični temačni crust punk, ki občasno zaide v grind ali hc vode. Igrajo šele slabo leto, v tem času so posneli EP, izdanem na kaseti. Mladi, nabrijani, politično angažirani.
https://lefttostarve.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/lefttostarve?fref=ts

PAKT (Slo)
Hrvaški ekipi se tokrat pridružujejo sveže domače sile, ki prihajajo iz vrst Human Host Body, Melete, Anarho Terror Squad, Antikontra… Bend je star komaj nekaj mesecev, a že pridno nabirajo kilometrino na odrih. Kljub temu posnetkov za enkrat še nimajo, tudi predstavitvene strani ne, kar je verjetno razlog, da jih je za enkrat težko žanrsko opredeliti: eni jih uvrščajo v d-beat po vzoru na japonske bende, drugi  pod prvinski hard core. Vsekakor še en razlog več, da jih v živo preverite v Gromki.
https://www.youtube.com/watch?v=l9S5tTx4WW8

club Gromka, Ljubljana