Spain: New phase of Operation Pandora repressions – 9 comrades detained (en/es)

foto_ateneu

28.10.15: A police operation began at 7AM this morning raiding several homes and properties in the neighborhoods of Sants, Gràcia, Clot and Sant Andreu de Palomar in the city of Barcelona and Manresa.

The police action was ordered by the Audiencia Nacional (National Court) and is a continuation of Operation Pandora, which led to the arrest of ten comrades and the preventative imprisonment of seven of them last December. Among the properties searched were Revoltosa social center on Rogent street in the Clot neighborhood and the l’Ateneu Llibertari de Sants on Maria Victoria street where ten police vans were in attendance. When the news was leaked, dozens of people demonstrated in solidarity and took to the streets of Sants marching behind a banner in support of the detainees. Minutes later as the demonstration reached Masnou street two vans of riot police arrived and proceeded to violently suppress the demonstration.

Searches also took place at a house on Perill street in the neighborhood of Gracia, a house in the neighborhood of Santos and other private homes in Sant Andreu de Palomar. Police made a total of 9 arrests. At every place police raided they encircled the whole street and impeded the free movement of the neighborhood. In details leaked to the press by the police they revealed that the operation led to the arrest of 9 people for the alleged crime of “belonging to a criminal organization with terrorist aims.”

In response to the raid a call has gone out for demonstrations at 8:00PM at la Plaça del Diamant de la Vila de Gràcia.

(via Directa)

http://insurrectionnewsworldwide.blogspot.com.au/2015/10/spain-new-phase-of-operation-pandora.html

 

Operació dels Mossos i l’Audiència Nacional contra el moviment llibertari
Escorcolls a Sants, Gràcia, el Clot, Sant Andreu de Palomar i Manresa. S’han confirmat vuit detencions. Els Mossos d’Esquadra han anunciat deu escorcolls i nou detencions

Un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra escorcolla des de les set del matí diversos locals i domicilis als barris de Sants, Gràcia, el Clot i Sant Andreu de Palomar de la ciutat de Barcelona, i a la ciutat de Manresa. L’actuació policial és per ordre de l’Audiència Nacional espanyola i seria la continuació de l’operació Pandora, que va suposar la detenció de deu persones i l’empresonament preventiu de set d’elles el passat mes de desembre, tot i que poc després van quedar en llibertat. Entre els immobles escorcollats hi ha la seu el centre social la Revoltosa, al carrer Rogent del barri del Clot, i l’Ateneu Llibertari de Sants, al carrer Maria Victòria, on hi ha un desplegament de deu furgonetes de la Brigada Mòbil. Quan ha transcendit la notícia, desenes de persones s’han anat concentrant per mostrar la seva solidaritat i han tallat el carrer de Sants rere una pancarta de suport a les detingudes. Minuts més tard, les concentrades estaven al carrer Masnou quan 12 furgonetes d’antidisturbis han arribat per procedir a un nou escorcoll i han carregat contra elles a empentes i cops de puny.

foto_3_0-650x433

Els mossos donen empentes i cops de puny a un grup de manifestants que s’havien concentrat a les portes d’un domicili de Sants on s’ha fet un escorcoll / Victor Serri

També s’estan efectuant escorcolls a un habitatge del carrer Perill del barri de Gràcia, una vivenda del barri de Sants i a d’altres domicilis particulars a Sant Andreu de Palomar. Els Mossos d’Esquadra han efectuat dos registres al Clot i han procedit a la detenció de tres persones, mentre que a Gràcia són dues les persones detingudes i a Sants ha estat detingut un advocat. A la capital de la comarca del Bages s’estan duent a terme dos escorcolls i s’han confirmat dues detencions. A tots els punts, els agents acordonen el carrer i impedeixen la lliure circulació del veïnat. Els Mossos d’Esquadra han filtrat a la premsa que l’operació consistiria en un total de deu registres i es procediria a la detenció de nou persones per un pressumpte delicte de “pertinença a organització criminal amb finalitat terrorista”. Com a resposta a l’operació policial s’està fent una crida per les xarxes socials a concentrar-se a les vuit del vespre a la Plaça del Diamant de la Vila de Gràcia.

https://directa.cat/operacio-dels-mossos-laudiencia-nacional-contra-moviment-llibertari