Καβάλα : 09/12 – Δίκη των 2 αντιφασιστών στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ξάνθης

ΑΝΤΙΦΑ ΔΙΚΗ 9 ΔΕΚ

Κείμενο για τα γεγονότα πριν και μετά την αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στις 26/1/2014 ενάντια στην Πατριωτική Κίνηση Παρακρατικών Ρουφιάνων Καβάλας

Εδώ και πέντε χρόνια, εκτός από τη χρυσή αυγή, η παρακρατική οργάνωση πατριωτική κίνηση πολιτών Καβάλας καλεί σε πανελλαδική φασιστοσύναξη με αφορμή το περιστατικό των Ιμίων. Κάθε χρόνο, το προηγούμενο βράδυ, οι φασίστες της πατριωτικής περιφρουρούν τη πλατεία στην οποία γίνεται η γιορτή μίσους τους, τραμπουκίζοντας και χτυπώντας όποιον  δε τους αρέσει.

Ξημερώματα Κυριακής 26/1/2014, λίγες ώρες πριν την ανοιχτή αντιφασιστική συγκέντρωση στο πάρκο  Φαλήρου οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες της Καβάλας ανέλαβαν πάλι το γνωστό σε όλους ρόλο του ρουφιάνου. Μόνο που αυτή τη φορά ο ρόλος τους αναβαθμίστηκε και δεν αρκέστηκε μόνο στις ρουφιανιές. Αφού έσπασαν την πρόσοψη μαγαζιού που στεγάζεται επιχείρηση που ανήκει σε στοχοποιημένο για την αντιφασιστική του δράση σύντροφό μας, στη συνέχεια επεχείρησαν να κάψουν το εσωτερικό του βάζοντας σε κίνδυνο τους ενοίκους του κτιρίου -το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Άη Νικόλα, όπου Σάββατο βράδυ λόγω των σταθμευμένων στους πεζόδρομους αυτοκινήτων η πρόσβαση πυροσβεστικού οχήματος θα ήταν πολύ χρονοβόρα. Μετά από επέμβαση περιοίκων αλλά και κόσμου από τα γύρω νυχτερινά μαγαζιά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα Ο σύντροφος, αφού ειδοποιήθηκε για την επίθεση στο μαγαζί του κατέβηκε εκεί για να δει τι έγινε. Λίγα λεπτά αργότερα καταφθάνει κλιμάκιο της Ασφάλειας που ειδοποιήθηκε από περίοικους. Εκεί ο σύντροφος μαθαίνει ότι πριν το σπάσιμο και τον εμπρησμό του μαγαζιού του, προηγήθηκε συμπλοκή ομάδας ατόμων με ομάδα μελών της Πατριωτικής Κίνησης που φρουρούσε το Δημοτικό Κήπο ενόψει της εκδήλωσης για τα Ίμια το επόμενο πρωινό.

Ο σύντροφος παρουσία και άλλων συντρόφων -που προσέτρεξαν στην περιοχή όταν έμαθαν για το σπάσιμο του μαγαζιού- ενημερώνεται από τους μπάτσους ότι πρέπει να μεταβεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα καθότι λόγω του εμπρησμού του μαγαζιού κινείται αυτεπάγγελτα η ποινική διαδικασία και πρέπει ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης να κάνει ορισμένες διατυπώσεις, ασχέτως αν ο ίδιος δεν επιθυμεί να κινηθεί νομικά ή να χρησιμοποιήσει τα κανάλια της αστικής δικαιοσύνης. Μετά από αναμονή 3 ωρών στο αστυνομικό τμήμα για τα διαδικαστικά του εμπρησμού του μαγαζιού του, μαθαίνει ότι συλλαμβάνεται μετά από μήνυση που κατέθεσαν μέλη της πατριωτικής κίνησης εναντίον του. Κατά την τρίωρη αναμονή στο Τμήμα έκαναν παρέλαση όλα τα μεγάλα κεφάλια της Αστυνομικής Διεύθυνσης, από τον Διευθυντή της Ασφάλειας Σιμούδη μέχρι τον αρχηγό του Τμήματος Α. Κοσκερίδη. Εκεί οι μπάτσοι προφανώς σε κάποιον άλλο όροφο μαζί με τους πατριώτες μαγείρευαν τη μήνυση. Βασική κατηγορία ήταν η κακουργηματική διάταξη του κουκουλονόμου (διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου). Μοναδικό στοιχείο κατηγορίας ήταν οι καταθέσεις των μελών της Πατριωτικής Κίνησης.

Η συνεργασία Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και Πατριωτικής Κίνησης ένα στόχο έχει, να καταστείλει και να χτυπήσει οποιαδήποτε τοπική εστία αντίστασης υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία της Καβάλας -όπως είναι το Αυτόνομο Στέκι και η Κατάληψη Βύρωνος 3- και να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους.

Όμως οι αγνοί ρουφιάνοι πατριώτες δε σταμάτησαν εκεί. Καμιά 20αριά από αυτούς, που παρέμειναν στο Δημοτικό Κήπο, επιτέθηκαν και ξυλοφορτωσαν 2 φοιτητές αποκαλώντας τους αναρχοάπλυτους, όταν οι τελευταίοι επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά από νυχτερινή έξοδο και οι οποίοι ουδεμία πολιτική σχέση έχουν με τον αναρχικο-αντιεξουσιαστικό χώρο. Αυτή είναι η επιτομή του σύγχρονου φασισμού οπού η εξωτερική εμφάνιση αποτελεί ένδειξη για τις πολιτικές απόψεις ανθρώπων που περπατάνε στην πόλη τους Σάββατο βράδυ και λόγος για να δεχτούν τη βία των φασιστοπατριωτών.

Το επόμενο πρωί, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί από το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας, την Κατάληψη Βύρωνος 3 και μεμονωμένους Αντιφασίστες και Αντιφασίστριες στο πάρκο του Φαλήρου. Από την αρχή της συγκέντρωσης το Πάρκο ήταν περικυκλωμένο από αρκετές διμοιρίες (8 έως 10 περίπου) και μεγάλο ασφαλητομάνι, ενώ μόλις οι συγκεντρωμένοι -150 με 170 άτομα από την Καβάλα και άλλες πόλεις- αντιφασίστες και αντιφασίστριες έκλεισαν το δρόμο μπροστά από το Πάρκο, κλούβες έφραξαν το δρόμο, ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα προσέγγισης στο Δημοτικό Κήπο οπού την ίδια ώρα γινόταν η φασιστοσύναξη, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και άλλες νεοναζιστικές ομάδες όπως η Εθνικοσοσιαλιστική Στρατιά Μακεδονίας και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι φασίστες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Όση ώρα οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες ήταν στο δρόμο φωνάζονταν συνθήματα και μοιράζονταν κείμενα. Μετά το τέλος της αντισυγκέντρωσης ο κόσμος συγκροτήθηκε σε μπλοκ και κινήθηκε προς την Κατάληψη Βύρωνος 3 με τις διμοιρίες να ακολουθούν και να περνούν περιμετρικά της Κατάληψης βρίζοντας τους αντιφασίστες και κάνοντας χειρονομίες.

Έχοντας ήδη έναν σύντροφο δύο μέρες στα κρατητήρια, μετά από τη γελοία μήνυση εναντίον του από μέλη της Πατριωτικής, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου του 2014, το απόγευμα, μαθαίνει και ο δεύτερος σύντροφος, επίσης στοχοποιημένος, πως εκκρεμεί μήνυση εναντίον του, πάλι από μέλη της πατριωτικής και παραδίδεται στο ΑΤ Καβάλας. Ο συγκεκριμένος σύντροφος μέχρι το πρωί της Κυριακής προσπαθούσε να μαζέψει ό,τι απέμεινε από το μαγαζί.

Τις ημέρες που οι σύντροφοι ήταν κρατούμενοι, η πόλη ήταν γεμάτη από μπάτσους. Το αστυνομικό τμήμα ήταν φρουρούμενο μέρα νύχτα από μεγάλη δύναμη της αστυνομίας. Το ίδιο συνέβαινε  και στο δικαστικό μέγαρο κάθε φορά που οι σύντροφοι έπρεπε να περάσουν από ανακριτή ή εισαγγελέα. Χαρακτηριστικά δείγματα της μπατσοκρατίας εκείνων των ημερών ήταν επίσης ο επιδεικτικός έλεγχος μόνο στους αλληλέγγυους στα δικαστήρια και η στενή παρακολούθηση των αυτοοργανομένων χώρων, σε αντίθεση με τους φασίστες που κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι….

Δεν θέλουμε άλλους νεκρούς από τα εθνικό-κυριαρχικά τους παιχνίδια. Δεν θέλουμε άλλους πολέμους. Δεν θέλουμε σύνορα να ματώνουν της γειτονιάς τον χάρτη.

Η συνέχεια θα δοθεί στους δρόμους…με αυτόνομο μαχητικό αντιφασισμό…

Κανένας σύντροφος μόνος στα χέρια του Κράτους. Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συντρόφους μας!

UPDATE: 1
Την Παρασκευή, 31/01/2014, αφού εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή, οι δύο σύντροφοί μας αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Δεν επιτρέπεται να φύγουν από τη χώρα και πρέπει να παρουσιάζονται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα εντός των πρώτων πέντε ημερών του μήνα, έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη . Η εγγύηση ήταν € 2.000 και για τους δύο. Την ίδια ημέρα (Παρασκευή), € 950 δόθηκαν για τα δικαστικά έξοδα.
Ανάμεσα σε εκείνους που μας έχουν στείλει  χρήματα, υπάρχουν ορισμένοι που ζήτησαν να δοθούν κάποια για το κατάστημά του συντρόφου που έσπασαν οι φασίστες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντρόφους για την ηθική και υλική στήριξη και την αλληλεγγύη τους.

UPDATE: 2

Η πρώτη δίκη είχε οριστεί για τις 10/6/2015. Οι σύντροφοι ζήτησαν αναβολή λόγω απουσίας των δικηγόρων τους.

UPDATE: 3
Το τελευταίο διάστημα και λίγο πριν τη δίκη των συντρόφων, οι φασίστες προκαλούν με τη συμπεριφορά τους, αναγράφοντας εμετικά συνθήματα στην περιοχή που μένουν οι σύντροφοι, καθώς και σε όλη την πόλη.

Αναφέρονται ονομαστικά στους αντιφασίστες, αποκαλώντας τους ρουφιάνους, προσπαθούν με τραμπουκισμούς και δήθεν απειλές να τρομάξουν συντρόφους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν κλίμα λίγο πριν το δικαστήριο. Κάτι που δεν έχουν καταφέρει,αφού αυτοί είναι που τρέπονται σε φυγή κάθε φορά που συναντούν συντρόφους στο δρόμο.

Η ημερομηνία της δίκης έχει οριστεί για τη Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου του 2015 στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Ξάνθης. Να είμαστε όλοι εκεί.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

anarxikoikavalas.squat.gr