Diciembre Anticarcelario En Mallorca: Jornadas El 17 Y 28 Y Marcha A La Cárcel El 31

desembrebananer1

Contra el trancament i la tortura

Contra el tancament i la tortura: arriben les jornades ‘Desembre Anticarcerari’

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Aquest darrer mes de l’any volem seguir visibilitzant el tancament i la tortura que pateixen les persones preses mitjançant les jornades Desembre Anticarcerari. Enguany, a més de repetir la marxa a la presó, hem organitzat dos actes per tal de sensibilitzar sobre el patiment de les empresonades, a més de donar a conèixer l’estat actual dels cassos repressius soferts pel moviment llibertari a la península. Volem així fomentar la solidaritat cap a les persones preses.

El dijous 17 de desembre projectarem el curtmetratge Desde la celda, enfocat cap a la sensibilització amb el patiment de les persones preses i la importància de la solidaritat. Seguidament, compartirem algunes informacions d’actualitat sobre casos repressius recents a l’Estat espanyol com ara l’Operació Pandora II desenvolupada a Barcelona el passat octubre o l’operació ICE a Madrid. Per acabar, comptarem amb la presència de n’Adelaida Artigado, que presentarà el seu llibre A un latido de distancia, on a través de 80 relats curts prologats ens mostra una perspectiva basada en la experiència personal de la crueltat de la presó, però també l’esperit de lluita dels i les pobres, la seva complicitat i solidaritat.

El dilluns 28 de desembre, presentarem el llibre Que la lucha no muera on es recullen textos i anàlisi de diversa temàtica, però sobretot anticarcerària, vinculats a Xosé Tarrío, anarquista que va morir de presó l’any 2005. El llibre és un recopilatori d’articles, entrevistes, cartes, poemes, retalls de diari, etc., que ens ofereixen una visió panoràmica de la lluita que dugué a terme Xosé contra el monstre carcerari i la societat que el necessita. Posteriorment, ens posarem mans a la obra per a fer un taller de material anticarcerari on el que pretendrem és treballar en fer pancartes, plantilles, collages, etc., per a fer visible la solidaritat amb les companyes preses i que aquesta els hi arribi en un format més creatiu.

Al final d’aquests dos dies, gaudirem de sengles picades a preu obert, els beneficis de les quals aniran destinats a companyes que estan patint la repressió en la seva forma més crua: l’empresonament.

Per acabar aquest Desembre Anticarcerari, el dijous 31 de desembre marxarem cap a la presó de Palma per tal  de reclamar l’abolició d’aquesta institució repressiva. A part, volem que les persones empresonades sentin una mica de solidaritat el darrer dia de l’any, que sentin que no estan soles. Per això, estau convidades a portar qualsevol estri per fer el màxim soroll possible.

Vivim en un moment històric en que l’Estat colpeja amb tota la seva contundència sobre els col·lectius que el qüestionen, titllant com a terroristes a les represaliades, tot amb el beneplàcit dels mitjans de comunicació de masses. Aquests anys moltes companyes han trepitjat la presó ja sigui per organitzar-se en moviments que anhelen la seva desfeta així com per participar en vagues generals. Per això creiem clau enfortir la lluita anticarcerària i incrementar la solidaritat amb les persones que pateixen la presó, sense oblidar-nos d’aquelles persones empresonades per ser, principalment, pobres o insubmises. Ens podria passar a qualsevol.

Només una societat injusta necessita presons!

Més informació:

Fullet: Només una societat injusta necessita presons. Un manifest contra el tancament i la tortura