161>88 (video)

film

o filmu

Film mapuje vývoj a historii českého antifašistického hnutí od konce 80. let až do roku 2011. Dobové záběry, doplněné o komentáře Jakuba Poláka, Ondřeje Slačálka, Johnna Hollowaye, Michala Mazla a dlouholetého aktivisty AFA, vás provedou od rasistických vražd první poloviny 90. let, přes protesty proti Sládkovým republikánům, boj s rasistickými chuligány nebo Národním odporem, až k protiromským demonstracím nedávné doby.Od premiéry v dubnu 2012 proběhlo několik desítek promítání v České republice (včetně Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě) i v řadě dalších zemí (Německo, Švýcarsko, Švédsko, Norsko, Nizozemsko, Srbsko a další). Film následně vyšel také na DVD.

Stahovat můžete z uloz.to nebo mediafire.com
Přečtěte si rozhovor s autory filmu

Československá filmová databáze
DVD k dostání na eshopu xbastax.cz

161>88 (dokumentární film)
Na tomto filmu pracovali antifašisté, kteří už si svůj názor na problém udělali. Nebudeme vám tedy tvrdit, že film je tím, čemu se dnes říká objektivní. Hodnotu mu ale podle našeho názoru dává právě to, že jsme se stali přímými účastníky mnoha událostí a aktivně je ovlivňovali.

Film Antifašistické akce (AFA) sleduje více než dvacet let boje s neonacisty, fašisty a rasisty. V historickém průřezu uvidíte vzestupy a pády neonacistů a rasistů. Budete sledovat sílu i omezené možnosti antifašistického hnutí, které bojuje nejen s neonacisty, ale i se státní represí a veřejným míněním.

DVD 161>88

Film Antifašistické akce 161>88 měl premiéru před rokem a nyní vychází na DVD.

Více o filmu:
http://film.antifa.cz/