1MAY Antifascistisk 1 Maj (Stockolm)

12494850_749442208526497_4895009260341316349_n

Det är lätt att fokusera på allt skit vi ser runt omkring oss så därför är det också viktigt att vi inte glömmer våra segrar. Vi har byggt samhället tillsammans och vi äger det tillsammans. Gatorna är våra!

Kom till antifascistiskt 1a maj och slut upp för en ökad politisk organisering!

—————————————————

1 maj är en helgdag som härstammar från kravallerna på Haymarket Square i Chicago 1886. Under arbetarnas demonstration för åtta timmars arbetsdag drabbade polis och demonstranter samman och fyra arbetare och sju poliser dog. Efteråt dömdes åtta revolutionära ledare till döden för att ha anordnat demonstrationerna, även om de inte kunde bindas till själva våldsamheterna. Fyra av dom hann avrättas innan domen revs upp. Det är till minne av dem, och den ständigt pågående klasskampen, som vi firar 1 maj.

Idag är de framsteg tidigare generationer gjort under attack. Sjukvård och skola är inte längre till för alla och på arbetsmarknaden diskrimineras människor systematiskt främst på grund av klass, kön och hudfärg.

Den viktigaste lärdomen vi kan dra från historien är att samhällsförbättring endast kommer genom att vi organiserar oss och kollektivt ställer krav.

Rasism är ett system som legitimerar klassförtryck och vi känner av det ute i orten med polisens dagliga trakasserier av invånarna, samma poliser som förföljer antifascister för deras politiska arbete. På arbetsmarknaden driver näringslivets företrädare Almega en aggressiv kamp för att försämra våra rättigheter på jobbet. Samtidigt organiserar sig nazisterna på gatan igen.

Allt det här gör att det är extra viktigt att vi förenar oss så vi kan motverka den negativa utveckling vi ser idag.

Allt från ett aggressivt Almega till nazister på våra gator, vi motverkar dom tillsammans!