Osman Evcan açlık grevinin 20. gününde!

490-254

Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan vegan anarşist tutsak Osman Evcan 25 Mayıs 2015 tarihinden bu yana açlık grevinde. Bugün açlık grevinin 20. gününü tamamlayan Osman’ın acil dayanışma ve desteğe ihtiyacı var. Kendisi iyi olduğunu, sağlığının ve moralinin sağlam olduğunu belirtse de, başından beri sadece sıvı, tuz ve şeker takviyesi alan Osman’ın sağlık durumu gitgide kritik bir hal almaya başlayacak gibi görünüyor. Sağlık durumunun gitgide kötüye gitmesinin yanısıra cezaevi yönetimi içerisinde Osman’ın bir arkadaşına, Adalet Bakanlığı’na yazdığı açlık grevinin taleplerini içeren dilekçesinin olduğu bir mektubu ve kendisine gelen destek ve dayanışma mesajlarını içeren çıktılar “sakıncalı” görülerek disiplin kuruluna sevk edildi.

Aylardır Kandıra’daki vegan ve vejetaryen tutsaklara yeterli beslenme için gerekli gıdaların temininde çeşitli kısıtlamalar uygulanıyordu. Osman Evcan, cezaevi yemeklerinin ağzında yaralara ve midesinde yanmalara sebep olduğunu belirterek Ocak 2015’ten bu yana talepleri yerine getirilene dek cezaevinden gelen hiçbir gıdayı kabul etmiyordu. 10 yıldan uzun süredir vegan olduğu halde Kocaeli’ne naklinden beri sağlık sorunları yaşamasını buradaki yetersiz ve kalitesiz besinlere bağlayan Osman Evcan şimdilik tek başına da olsa cezaevlerindeki vegan ve vejetaryen tutsakların yeterli ve sağlıklı beslenme hakkı için açlık grevini başlatmış oldu.

Cezaevi yönetimi Osman’ın önceki yıllardaki mücadeleleri tekrarlamasının önünü kesmek için şimdi mektuplarına el koymak ve taleplerini susturmak için elinden geleni ardına koymuyor. Buna ve sokaktaki sessizliğe rağmen Osman direnişinin 20. gününde ilk günkü enerjisini ve motivasyonunu koruyor. Ve bizlere şöyle yazıyor: “Yoldaş dayanışması insanı fazlasıyla hoş ve mutlu yapıyor. Sizleri sevgiyle, özlemle kucaklıyorum, öpüyorum.”

Osman zindanlarda yıllardır verdiği tek kişilik mücadelesinde morali yüksek ve sağlam bir duruş sergilerken, onun sorunlarının görünürlüğü ve otoriteleri sorunun çözümü noktasına baskı altına almak ve onun yanlız olmadığını göstermek için bu mücadeleyi sokağa taşımanın hayatiliğine inanan herkesi Osman’la dayanışmaya çağırıyoruz.

* Osman Evcan Açlık Grevine Başladı!

** Kandıra’daki vegan tutsaklardan dayanışma çağrısı

http://sosyalsavas.org/2015/06/osman-evcan-aclik-grevinin-20-gununde/#more-27473