3 juli (Gent) – Discussie over de strijd tegen de bouw van een maxi-gevangenis in Brussel

la_cavale_logo

Volgende week vrijdag 3 juli vanaf 19u in het Anarchistisch Centrum (Sparrestraat 1A, Gent) :

Discussie omtrent de strijd tegen de bouw van een maxi-gevangenis in Haren (Brussel) + Vegan stoverij en streekbieren

Op deze avond willen we discussiëren over de geplande nieuwe maxi-gevangenis in Brussel en over de strijd hiertegen. Verschillende thema’s kunnen aan bod komen : Hoe zou deze gevangenis eruit zien ? Wat is de functie van de gevangenis in de maatschappij ? Hoe wordt er binnen en buiten tegen de gevangenis gestreden ? Waarom wordt deze gevangenis nu gebouwd ? Wat is de link met bredere ontwikkelingen in Brussel (meer politie, controle, militarisering van het openbaar vervoer, stadsontwikkeling etc.) ?
Ook zal er een kort infomoment zijn over de recente repressieve manoeuvres.

“In Haren, ten noorden van Brussel, wil de staat de grootste gevangenis in de Belgische geschiedenis bouwen. Deze maxi-gevangenis maakt deel uit van een masterplan samen met negen andere nieuwe gevangenissen.
De gevangenis dient om deze maatschappij op orde te houden. En deze maatschappij is er een die verdeeld is in rijken en armen, heersers en overheersten, meesters en slaven. Wie raakt aan het privé-bezit, de wet overtreedt, wie afwijkt van het “rechte pad” van de berusting en rebelleert, weet dat hem/haar mogelijk de gevangenis wacht.
De maxi-gevangenis die men in Brussel wil bouwen is dus niets meer dan een nieuw wapen in de handen van de macht om altijd maar meer lastige klanten op te sluiten en om de drang naar vrijheid te smoren. En of we ons nu binnen of buiten haar muren bevinden, haar schaduw zal een ketting rond de nek van ons allemaal zijn.”

http://www.lacavale.be/spip.php?article242