Osman Evcan mücadeleyi bir kez daha kazandı

11351595_846913902030648_1704447267_n                490-254

Vegan-anarşist tutsak Osman Evcan kaliteli vegan yemek için girdiği açlık grevi sonucunda taleplerini Kocaeli F-Tipi Cezaevi’ne kabul ettirdi. Böylece 33 gündür devam eden açlık grevi mücadelesine son veren Osman Evcan’ın sağlık durumunun iyi olduğu haberini aldık. Kardeşi vasıtasıyla ilettiği mesajda kaliteli vegan yemek talebiyle girdiği açlık grevinde kendisine yardım eden, destek veren ve dayanışma içinde olan herkese teşekkürlerini ve sevgilerini ilettiğini aktardı.

Bundan sonra Kocaeli Cezaevi yerleşkesinde bulunan vegan ve vejetaryen tutsaklar için hazırlanan yemeklerde sadece konserve değil taze sebzeyle yemekler yapılması talebi kabul edilmiş. Ayrıca iç kantine vegan ürünler alınması konusunda da cezaevi yönetimi olumlu karar almış. Osman Evcan ve diğer vegan-vejetaryen tutsaklar için gerekli olan vegan ürünlerin tedarikini Osman Evcan’ın yönlendirmesiyle http://vegandukkan.com/ üzerinde gerçekleştirilecek. Osman Evcan için http://vegandukkan.com/ adresi üzerinden verilen siparişleri cezaevi yönetimi kabul etme kararı da almış. Osman Evcan’ın adresine isteyenler vegan dükkan’ın internet adresinden online olarak vegan ürün yollayabilir.

Son olarak Kandıra’daki tutsaklar için koğuşlarda çay için semavere izin verilmiş Osman Evcan’ın girişimleri ve mücadelesiyle. İsteyen semaver de yollayabilir Osman Evcan’a ve diğer tutsaklara.

Cezaevi kabusuyla baş etme konusunda kendisi ve hepimizin adına yeni bir zafere daha imza atan Osman Evcan’a ne kadar teşekkür etsek az.

Osman Evcan

Kocaeli 1 Nolu F-Tipi Cezaevi
A-7-21 Koğuşu
Kandıra- Kocaeli

http://sosyalsavas.org/2015/06/osman-evcan-mucadeleyi-bir-kez-daha-kazandi/#more-27703