Αθήνα : Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε Agilis – FBB

cridudodopolichinel

 

Αν γραφόταν ένα λεξικό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, περίοπτη θέση θα είχαν λέξεις όπως: «εργοδοτικός εκβιασμός», «λούμπεν μεγαλοαστοί», «αμοραλισμός», «διαπλοκή». Και αν το λεξικό ήταν και εικονογραφημένο, διασφαλισμένη θέση στα ανώτερα λήμματα θα είχαν οι φωτογραφίες των Φαρμάκη και Ρέστη.

Ο Φαρμάκης θέλει να περνιέται για αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στον τομέα της Πληροφορικής και Στατιστικής. Και πως να μην είναι? Προνομιακά διαπλεκόμενος με το μητσοτακέικο, στέλεχος στην εφήμερη κομματική απόπειρα της Ντόρας, μπαίνει στο χοντρό παιχνίδι κλείνοντας δουλειές 4,5 εκατ. για λογαριασμό της Κομισιόν και παρέχοντας υπηρεσίες σε ΕΚΤ, ΟΟΣΑ, EUROSTAT.

Και επειδή «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», αναλαμβάνει το στήσιμο της μηχανοργάνωσης των νησιών Barbados, «φορολογικού παραδείσου» και υπεράκτιου πλυντηρίου των κερδών που τα αφεντικά απομυζούν στους καιρούς της (για άλλους) διευρυμένης φτωχοποίησης. Αυτός είναι ο Φαρμάκης και αυτές είναι οι «φιλελεύθερες αξίες» του. Κι όπως με θράσσος τιτίβισε στο twitter, οι υπάλληλοι-δουλοπάροικοι του είχαν την υποχρέωση να παραβρίσκονται στις συγκεντρώσεις των ΝΑΙ-ευρωλιγούρηδων αν ήθελαν να συνεχίσουν να λαμβάνουν το μισθό τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρέστης. Υπερ-λαμόγιο του εφοπλιστικού κεφαλαίου, πατριώτης υποστηρικτής της Χ.Α. αλλά με τα πλοία του νηολογημένα όπου οι «σημαίες ευκαιρίας» είναι προσφορότερες. Τον καιρό του τραπεζικού πάρτυ, μαθημένος από τις λοιπές μπίζνες του, στήνει τη «θαλασσοτράπεζα» First Business Bank την οποία, αφού αντλεί όσα κέρδη μπόρεσε, φουντάρει όπως οι εφοπλιστές τους σκυλοπνίχτες τους. Η θεσμική ΕΤΕ παρεμβαίνει αναλαμβάνοντας τον έλεγχος (με πόσο κόστος?) προς χάρη της τραπεζικής πίστης. Μια ολιγόμηνη προφυλάκιση του Ρέστη και όλα επανέρχονται στην κανονικότητά τους.

Όμως υπάρχει και ένα άλλο λεξικό, αυτό του Αγώνα, και γραμμένο με bold γράμματα είναι το λήμμα της ΕΠΙΘΕΣΗΣ. Στις 10 Ιούλη, σύντροφοι και συντρόφισσες επισκεφθήκαμε το κτίριο της οδού Ακαδημίας 100, σπάσαμε τις εισόδους της εταιρίας Agilis του Φαρμάκη και της FBB (σε 6ο και 2ο όροφο αντίστοιχα), προκαλώντας ζημιές στο εσωτερικό τους.

– Για τα όχι της κάθε μέρας.

– Για όλο το μίσος που νιώθουμε για αυτούς που κλέβουν τις ζωές μας.

– ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org