Φυλακές Κορυδαλλού : Στάση στις γυναικείες φυλακές σε αλληλέγγύη με την Εύη Στατήρη

wp664fd274_05_06

ΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ

Έξι μήνες πριν, η εξαντλητική απεργία πείνας δεκάδων πολιτικών κρατουμένων έθεσε προ των ευθυνών της την νεοσύστατη αριστερή κυβέρνηση, όσον αφορά τα ζητήματα των ελληνικών φυλακών. Η δυναμική της κίνησης αυτής κατάφερε να επισπεύσει ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο και ψηφίστηκε για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Το αριστερό προσωπείο όμως των δήθεν «καλών προθέσεων» για  μια ακόμα φορά έδειξε πως η εξουσία εύκολα παραπλανά και δύσκολα κρατάει το λόγο της. Η τροπολογία Παρασκευόπουλου για τις προφυλακίσεις συγγενικών προσώπων διαψεύστηκε κι ενώ η συγκρατούμενή μας Εύη Στατήρη θα έπρεπε να ήταν η πρώτη εφαρμογή της τροπολογίας,  η ίδια παραμένει ανάμεσά μας έγκλειστη, παρ όλο που ποτέ δεν υπήρξε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος της.

Το «έγκλημά της» εξακολουθεί να είναι ο συναισθηματικός δεσμός που διατηρεί με τον Γ.Τσάκαλο (μέλος της Σ.Π.Φ.)

Αν ο Σύριζα και το κάθε κυβερνητικό κόμμα νομίζει ότι μπορεί να μας ξεγελάσει αποποιούμενος τις ευθύνες του, μεταθέτοντάς τες στον εκάστοτε ανακριτή, εισαγγελέα ή συμβούλιο, ας γνωρίζει πως οι κρατούμενες των ελληνικών φυλακών, την αυθαιρεσία της δικαστικής και ανακριτικής εξουσίας την νιώθουμε στο πετσί μας κάθε μέρα.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης στην Εύη Στατήρη αποφασίσαμε και εμείς να παραμείνουμε έξω από τα κελιά μας σήμερα 2/9/2015 για δύο ώρες μετά το βραδινό προκαθορισμένο κλείσιμο της φυλακής.

Γιατί τα τείχη μπορεί να μας χωρίζουν από τον έξω κόσμο, όμως οι φωνές μας δε θα σταματήσουν ποτέ να τα διαπερνούν.

Κρατούμενες από Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org